Напередодні зустрічі Дніпра зі своєю підробкою, в нашому місті відбувається неабиякий ажіотаж навколо майбутнього матчу. Дійсно, справжнього дербі в нашому місті ще не було, тільки відбувається воно не серед флагманів українського футболу, а у другій українській лізі, куди відправили помирати наш з вами клуб. Тут же швидкоруч у муках народили йому заміну,  придумали «оригінальну» назву «Дніпро-1» та за рахунок колишніх футболістів та тренерів справжнього «Дніпра» наповнили його «інфраструктуру». Та декілька необачних заяв з приводу того, що СК «Дніпро-1» начебто стане заміною колишньому клубу, і що все це робиться для того, щоб відродити дніпровський футбол, відверто кажучи, не викликають довіри та замість того, щоб заспокоїти, навпаки ще більше дратують. 

Для того, щоб уникнути помилок в майбутньому для початку потрібно розібратися  хто ж так занапастив футбол у Дніпрі, щоб зараз його потрібно було рятувати. ІВК не хоче повертати борги «Дніпра», за що УЄФА кидає його в 2 лігу, а наш «винахідливий» пишнобородий президент замість того, щоб рятувати легендарний клуб створює інший, прикриваючись турботою про дніпровський футбол. Але справжньою метою цього створення є прагнення уникнути боргів перед колишніми тренерами і футболістами. Засоби, що діяли у 90-х, та занапастили багато вкладників різноманітних «АО» та «шарошок»  у банковій сфери наразі є не прийнятними для основної маси вболівальників та фанатів, яких  закликають кинути «Дніпро» та підтримати шахраїв в особі СК «Дніпро-1». Тому в колі справжніх вболівальників «Дніпра» НІКОЛИ не стояло питання за який клуб вболівати.  

 

До того ж неймовірно цинічним(як завжди) є підхід до самого принципу «рятування» . Дуже дивно коли вбивця  заявляє про те, що хоче врятувати свою жертву. Два клуби в місті – це добре, але… Всі хто зараз переметнувся у табір «СК» є глорами, яким байдуже і на футбол і на «Дніпро».

 

Та справжні фанати назавжди залишаться зі своєю командою, а «Дніпряни» в цьому відношенні мабуть є найкращими в Україні. Єдність команди з фан-сектором була, є і буде головною пам’яткою «Дніпро-Арени». Перебуваючі минулою неділі на «Північній трибуні» під час матчу «Дніпра» з «Інгульцем», я зміг ще раз відчути на собі всю ту неймовірну  атмосферу, що створюється фанатами під час матчів улюбленої команди. Ця атмосфера просто не могла не подіяти на 17-річних дітей, що наразі захищають кольори «Дніпра». Палаючі очі футболістів, самовіддана гра на полі все – це є наслідком того, як трибуни впливають на дії своїх улюбленців. Для мене, як вболівальника з більш ніж 25-річним стажем, неймовірно зворушливо було спостерігати за тим як команда після матчу підходила до трибуни та дякувала їм за несамовиту підтримку. Ці діти назавжди залишать у серці згадку про ті хвилини, коли вони грали за великий «Дніпро». Декілька разів під часу матчу трибуна вболівала так самовіддано, що в мене підступав ком до горла. Невже ця команда зникне…

 Ні, вона буде жити поки ми з вами будемо приходити на трибуни «Дніпро-Арени» та «катати виїзди» для того, щоб в черговий раз підтримати свою команду, в скруті та в радості, вигукуючи грізне «Тільки Дніпро – тільки перемога!» або «Разом і до кінця!» тощо. Північна Трибуна, що є останнім форпостом перед остаточним знищенням ФК «Дніпро», як «Велика Стіна Чорного Замку» з популярного серіалу «Гра Перестолів», вистоїть перед обличчям будь якого ворогу і з рештою стане основою для відродження нашого клубу.

То ж закликаю усіх дніпрян, що навіть не цікавляться футболом, але для яких престиж та добробут нашого міста є не пустим звуком, прийти 07.08 0 20-00 на «Дніпро-Арену» та показати всім «рятувальникам дніпровського футболу», що ми є тими, хто своїх в біді не кидає. Створимо «синьо-біло-блакитне море», що всього лише декілька років тому допомагало «дніпрянам» знищувати на полі «Шахтар», «Наполі», «Аякс», «ПСВ», Тоттенхем» тощо. Порятунок «Дніпра в нашій з вами єдності та відданості своїм кольорам.

РАЗОМ І ДО КІНЦЯ! ТІЛЬКИ «ДНІПРО» – ТІЛЬКИ ПЕРЕМОГА!!!

Бережи Господь «Дніпро» і Слава Україні!

З повагою та впевненістю у майбутньому, вболівальник ФК «Дніпро» Ігор Кабанюк.