На базі у Придніпровську відбулась презентація новачків СК Дніпро-1. Крім футболістів та головного тренера команди Дмитра Михайленка, у прес-конференції взяв участь і почесний президент СК Дніпро-1 Юрій Береза.

 

«По-перше, я хочу подякувати головному тренеру команди Дмитру Станіславовичу Михайленку, який повірив у мене і спортивний клуб, з яким ми розпочали нову епоху в дніпровському футболі. Переконаний, що вона буде тривати не одне десятиліття, а можливо й століття. Мені дуже імпонує відношення Дмитра Станіславовича до постановки гри і до команди — це цілком мене влаштовує. Є певний шлях, який ми пройшли, а тому хочу подякувати за виступ команди у Кубку країни, де є чітке завдання мінімум — це вихід у фінал. І я не дарма перегризся з усіма у Федерації футболу України, щоб фінал відбувся саме на Дніпро-Арені, підключаючи до цього усіх друзів та соратників.

 

Крім того, перед нами завдання — вихід з Другої ліги до Першого дивізіону, і не просто вихід, а зайняти перше місце в чемпіонаті, адже є новація від ПФЛ щодо проведення золотого матчу між переможцями двох груп Другої ліги за визначення єдиного чемпіона.

 

Я вважаю, що команді з таким тренером і складом під силу зайняти перше місце в Другій лізі та вийти у фінал національного Кубку. Якщо говорити про інші моменти розвитку команди, у нас з головним тренером є багато задумів, але поки що ми не будемо їх афішувати, адже спочатку хотілося б це реалізувати. Моє ж головне завдання — це забезпечення спортивного клубу Дніпро-1 всіма умовами для тренувального процесу, щоб футболістів на полі нічого не хвилювало крім результату . Також хочу оприлюднити таку інформацію: з 31 грудня спортивний клуб Дніпро-1 є повним орендарем Дніпро-Арени. І я одразу ж хочу зняти напругу щодо питання, куди перейде стадіон, і у кого він буде в майбутньому. В процесі перемовин з ПриватБанком, фондом держмайна і фондом гарантування вкладів, скоріш за все, цей стадіон перейде в управління Федерації футболу України, оскільки для Привата і фонду гарантування вкладників він не є профільним активом, а спортивний клуб Дніпро-1 на цей момент є його єдиним орендатором. Але, якщо він перейде на баланс ФФУ, він знову буде відданий в управління СК Дніпро-1 терміном на 20 років. Це така розмова зараз ведеться стосовно стадіону. Щодо іншої інфраструктури, яка зараз належить державі, на жаль, там є багато фінансових питань. Але я хочу запевнити журналістів і вболівальників, що вся інфраструктура дніпровської дитячої школи не просто не закриється, але й розвиватиметься. Ми будемо робити так, як було у 80-ті роки, коли Дніпро двічі був чемпіоном СРСР, а команда у першу чергу складалася з місцевих вихованців.

 

І зараз багато змагань відбудеться в місті та області, щоб наші селекціонери працювали з хлопцями, які бажають пов’язати своє життя з великим футболом. До речі, я обіцяв, що поверну футбол у Дніпро за три роки, але великий футбол до нас вже повернувся. Восени у нас вже грала команда УПЛ — Чорноморець, а навесні у нас пройде півфінал Кубка. Впевений, що ми ще будемо приємно дивувати вболівальників. Цікаво, що у Федерації футболу України нашому клубу подякували за гарний виступ у Кубку України, на що я відповів: Ми вас ще здивуємо у півфіналі, і у фіналі також спробуємо вас здивувати, тому що потенціал нашої команди дуже потужний».

 

 

scdnipro1.com.ua