Як і обіцяв Дмитро Михайленко, ротація складу на кубковий матч у порівнянні з грою у Харкові була мінімальна і стосувалася лише однієї позиції — замість Поплавки з перших хвилин вийшов Войцеховський.

 

Господарі одразу почали активні дії на половині поля суперника, змушуючи того регулярно порушувати правила (за перші 10 хвилин рахунок за дрібними фолами був 0:5). А вже на 5-й хвилині пройшла і перша гостра атака — подачу з лівого флангу так ніхто і не замкнув, а простріл Бровченка з права прийшовся у руки Мирному.

 

На це гості відповіли першим кутовим, після якого Кравчук зумів проштовхнути м’яч у сітку, але Афанасьєв гол не зарахував, зафіксувавши фол в атаці. На 10-й хвилині Сула неподалік від штрафного майданчику гостей пройшов одразу двох суперників і кинув у прорив Когут, але той програв боротьбу захиснику і до м’яча не дотягнувся.

 

Після цього гра трохи заспокоїлась, а на 20-й хвилині стався вибух. Бєляєв красиво переграв захисника і віддав передачу Войцеховському, який розігнав атаку на правий фланг, звідки Бровченко зробив ідеальну передачу в район 11-метрової позначки, а там Сула головою чітко переправив м’яч у дальній кут — 1:0! Це був перший удар господарів у бік воріт суперника в матчі і одразу ж результативний! А ще це дебютний гол Дмитра Сули у складі СК Дніпро-1 і такий важливий!

 

А за 5 хвилин рахунок повинен був подвоїти Войцеховський. Це Сніжко красиво накрутив двох суперників і вивів сам на сам Влада із Мирним, але форварду Дніпра-1 не вдалося переграти голкіпера у ближньому бою. Гості свій перший удар по воротах Юрчука нанесли тільки на 30-й хвилині, але постріл з-за меж штрафного майданчика не був складним для голкіпера.

 

Господарі продовжували контролювати ситуацію на полі і мали шанси для того щоб проводити різкі атаки, але не йшла остання передача — Сніжко та Бєляєв у перспективних моментах в ключові секунди приймали невірні рішення по продовженню атак. А на 44-й хвилині масована атака Дніпра-1 ледь не завершилась другим голом: спочатку захисник Гірника-Спорту накрив удар Бєляєва після прострілу Бровченка, а за мить вже Когут бив з кількох метрів в від воріт головою — вище поперечини.

 

Проте і у гостей був шанс відновити рівновагу ще у першому таймі. Це Черній втікав від оборонців господарів, але Логінов зумів його наздогнати і самовіддано відібрав м’яч у підкаті вже у межах штрафного майданчика. Вже у компенсований арбітром час господарі подали небезпечний стандарт, але ані Войцеховський, ані Когут так і не зуміли переправити м’яч у ворота.

 

У перерві Дмитро Михайленко вирішив дещо змінити ситуацію в центрі поля, випустивши замість креативного Бєляєва Ляшенка, який за рахунок фактури може поборотися у центрі з суперниками, які грають у більш силовий футбол. Гості одразу ж почали активно і перша їх атака завершилася кутовим, після розіграшу якого вже Юрчуку довелося вступати у гру. На це господарі відповіли проходом по центру Ляшенка, який кинув у прорив Бровченка, але той не зумів зачепитися за м’яч. А у наступній атаці вже Когут замикав головою навіс з лівого флангу Польового, але вище воріт.

 

Поступово гра стала все більш жорсткою, і лікарям доводилось все частіше виходити на поле, а після обопільного підкату Цапія і Бровченка тріск стояв над всією Дніпро-Ареною. А тим часом, вже чудовий шанс зміцнити перевагу господарів втратив Супряга, який замінив Сулу — це Сніжко відмінно вивів на удар Владислава, але той не зумів приборкати м’яч, хоча залишався на одинці з Мирним. А на 69-й хвилині знову пройшла комбінація Сніжко-Супряга і тепер вже Владу вдалося завдати підступного удару, але голкіпер гостей і блискучому стрибку врятував своїх партнерів. Невдовзі вже Ляшенко виходив на ударну позицію, але пробив у руки голкіперу.

 

Господарі, нічого не дозволяючи супернику біля власних воріт, продовжували проводити гострі контратаки і на 89-й хвилині Шаповалов кинув у прорив Супрягу, який з другої спроби все ж таки зумів завдати удару, але кут вже був досить гострим і Мирний не одразу, але все ж таки зафіксував м’яч.

 

Апогею гра досягла вже у компенсований арбітром чотири хвилини. Кравченко змушений був фолити і гості отримали право на досить небезпечний штрафний, проте захист Дніпра-1 зумів встояти. Фінальний свисток дніпряни зустріли на чужій половині поля, отримуючи овації від свої прихильників! СК Дніпро-1 переконливо і по грі крокує до 1\8 фіналу Кубка України!

 

Удари: 9(5)-2(2)
Кутові: 6-2
Фоли: 12-19
Офсайди: 1-1


Кубок України. Третій відбірний раунд
20 вересня. Дніпро. Стадіон Дніпро-Арена. 19.00. 3000 глядачів
СК Дніпро-1 (Дніпро) — Гірник-Спорт (Горішні Плавні) 1:0 (1:0)
Судді: О. Афанасьєв (Харків), Ю. Вишневський (Київська область), Д. Попильницький (Кропивницький)

 

СК Дніпро-1: Юрчук, Бровченко, Лопирьонок, Логінов, Польовий, Кравченко (к), Сніжко, Бєляєв (Ляшенко, 46), Когут, Сула (Супряга. 60), Войцеховський (Шаповалов, 76).
Запасні: Варцаба, Сафронов, Хучбаров, Захарків
Головний тренер: Дмитро Михайленко

 

Гірник-Спорт: Мирний, Пінчук, Кравчук (Батюшин, 85), Носарєв, Цапій, Моісєєнко (Павлик, 70), Корольков (к), Шевчук (Коваленко, 59), Панасенко, Черній, Фаюк
Запасні: Камінський, Курелєх, Сидоренко, Луценко
Головний тренер: Сергій Пучков

 

Попередження: Черній (38), Лопирьонок (40), Кравченко (54), Пинчук (68) Гол: Сула (20)

 

 

Пресс-служба СК Днепр-1