Захисник Дніпра Віталій Денисов розповідає в інтерв’ю прес-службі ПЛ про вдалий старт та про наступного суперника − донецький Металург.

 

− Віталію, можна говорити, що зараз на вас чекає поки що найважчий іспит у новому Епіцентр Чемпіонаті України?
− Особисто я така людина, що не схильний поділяти суперників на сильних або слабких. Можливо, це і неправильно, але мені немає різниці, проти кого виходити грати − проти донецького Металурга або проти Зорі. І минулий тур цих команд підтвердив, що лише гра може розставити всіх по місцях. А результат чергового матчу у більшій мірі залежить не від статусу лідера або аутсайдера, а від того, як ти налаштований на боротьбу і на перемогу.

 

− У минулому сезоні твоя команда двічі переграла Металург. Щось з тих зустрічей запам’яталось?
− Справа у тому, що майже півсезона пропустив через перелом лодижки. У другій зустрічі я сидів на лаві запасних. Переоцінювати минулі досягнення не варто. Тоді склалось все добре для нас. Що суперник небезпечний, ми побачили у першій грі Ліги Європи УЄФА. А поразки на старті внутрішніх змагань зроблять Металург тільки більш агресивним та небезпечним.

 

− Чи можна використати те, що донеччани грають зараз удвічі частіше за вас?
− Тут все залежить від довжини лави запасних суперника. Якщо не змінювати виконавців, то у будь-якому разі, яким би професійним не було відновлення, втома все одно позначається. Інша справа, що сезон щойно розпочався, і фізично гравці виснажитись не встигли.

 

− Дніпро вже 9 матчів не програє і забиває, мінімум, по 2 голи за поєдинок. У першому турі до атаки долучився і ти…
− Забивати кожному приємно. Окрім того, що мені вдається це не так і часто, непогано тоді було закріпити успіх партнерів, адже ми грали у меншості. Але бачу, що наробив я справ − досі питання про мій гол не стихають. Ніби сталось щось грандіозне. Більше теплих слів тоді заслужив Руслан Ротань своїм пасом. Навпаки, якби я не зміг забити, мені перед ним довелося б вибачатись.

 

− Можна сказати, що атака − пріоритет Хуанде Рамоса?
− А про показники забитих командних голів не варто говорити після 2-х турів. Ось після завершення сезону можемо зайнятись підсумками.

 

− Отримуєш задоволення від гри нинішнього Дніпра?
− Безперечно. Причому навіть не так важливо, з яким рахунком ми виграли − 1:0 чи 4:0. Головне, що нам вдається втілювати задуми на футбольному полі. А захисникові ще приємно, коли команда не пропускає.

 

− До речі, про оборону. Рік тому вважалось, що захисна ланка Дніпра — найпроблемніша…
− По-перше, якщо команда багато пропускає, то це провина не лише захисників. До більшості голів призводить ціла низка помилок. Значить, раніше всі ми недопрацьовували. Зараз до нас приєднався ще один центральний захисник. До того ж трансферне вікно, як відомо, відкрите до кінця серпня.

 

− Незабаром вам доведеться взяти черговий старт у єврокубках. Дуже давно Дніпропетровськ не радів від цих змагань…
− Сподіваюсь, дай Боже, що зараз буде такий привід. Але ніяких пріоритетів немає. Змагатимемося на всіх фронтах. Якби для нас вигадали ще одне змагання, то і на нього налаштовувались би максимально.

 

Прем’єр-ліга