На базі у Придніпровську відбулась презентація новачків СК Дніпро-1 — ними стали Артур Карноза, Максим Білик та Станіслав Передистий. У свою чергу головний тренер команди Дмитро Михайленко спочатку представив нових футболыстыв команди, після чого відповів на запитання журналістів.

 

— Ми вже давно слідкували за цими хлопцями. Зрозуміло, що це підсилення не на Другу лігу, рівень якої ми чудово бачили і там нам достатньо сил для хорошого виступу. Хлопці прийшли до нас, щоб допомогти у Першій лізі і зараз мають час награти зв’язки і освоїтися в команді. Усі вони справжні професіонали та футболісти гідного рівня, а крім того з нашого регіону (Карноза та Білик — з Дніпра, а Передистий — з Кам`янського), а це для нас дуже важливий момент. Ми ще півроку назад говорили про те, що плануємо запрошувати в команду вихованців місцевого футболу, якщо є така можливість. Якщо казати окремо, то Артур Карноза — найдосвідченіший гравець, який особливо не потребує презентації серед українських вболівальників: він вихованець нашої Академії, чемпіон Європи серед юніорів, але зараз у нього непростий етап в кар’єрі, пов’язаний із важкою травмою. Тому ми вже давно з ним спілкувалися, що допоможемо йому відновитися, а з іншого боку, розраховуємо на його професіоналізм і майстерність. Дуже чекаємо, коли він повністю одужає і почне тренуватися наповну. Думаю, що це відбудеться найближчим часом, ймовірно, на початку лютого він вже розпочне тренування у загальній групі. Стас і Макс також вихованці місцевого футболу і мають досвід виступу в Першій лізі, де вони були на хорошому рахунку. Ми ними дуже задоволені. Стас Передистий — півзахисник більше спрямований на захист, а Максим Білик — захисник центральний і фланговий. Дуже розраховуємо на їх допомогу вже у цьому сезоні, і у майбутньому в Першій лізі.

 

— Дмитро Станіславович, під час відкритого тренування ми бачили, що з командою працюють ще три гравця з Академії команди 2001 року народження — це Кирило Ховайко, Кирило Зайков та Іван Литвиненко. В якому зараз вони статусі?
— Для них це своєрідне стажування. Вони почали з нами підготовку, і ми плануємо взяти їх на збір. В Туреччині нам потрібно буде для повноцінних тренувань не менше 20 гравців, а зараз у нас три гравця, які відновлюються після важких травм — це Артур Карноза, Олег Кожушко та Віталій Кірєєв. Відновлення зазвичай після таких травм доволі довге, і вони будуть пропускати тренування, тому ми беремо гравців з Академії, для яких це збір стане взагалі першим в житті. Для них вісім тижнів стануть хорошою школою. Крім того, ми на них розраховуємо в майбутньому. Так, можливо це буде не зараз, і не у цьому сезоні, але у майбутньому — це точно.

 

— На цьому селекційна робота клубу в поточному міжсезонні завершена?
— У тому і справа, що зараз немає сенсу брати додатково ще виконавців. У нас сформований склад, з яким ми повинні вирішувати наші завдання з виходу у Першу лігу. У майбутньому ми вже будемо формувати склад з тих гравців, що будуть вирішувати завдання виходу з Першої ліги в УПЛ. Тому, зараз нам достатньо цього складу, а для тренувань і спарингів нам потрібна буде допомога.

 

— Питання щодо спарингів. При підготовці до весняної частини сезону ви буде підбирати суперників більш серйозних, щоб давати команді можливість зростати, або не самих сильних, щоб відпрацювати на них гру першим номером, яку постійно використовуєте у матчах чемпіонату?
— Будемо обирати суперників хорошого рівня, хоча можливо у першій грі суперник буде слабше, але, в цілому, хочемо зіграти з сильними суперниками, щоб розуміти наш рівень. Адже ми вже зараз дивимося у Першу лігу, де суперники складніше і матчі не будуть проходити за одним сценарієм, як у нас це відбувається зараз у Другій лізі. Всього заплановано 11 спарингів, з них десять- з суперниками хорошого рівня — це команди елітних дивізіонів своїх країн, або першої ліги, але сильних чемпіонатів.

 

— Можете назвати точні дати зборів?
— Перший запланований з 3 по 17 лютого в Туреччині, потім буде відновлення у Дніпрі, після чого вирушимо на другий збір, який пройде з 23 лютого по 8 березня. Спеціально зробили його трохи раніше, адже Туреччину залишають хороші команди, тому ми вирішили також другий збір провести дещо раніше, щоб мати там суперників. Повернемося 8 березня і тут будемо готуватися до чемпіонату, оскільки в цей час в Україні вже також буде з ким грати.

 

— Як ставитесь до того, що жеребкування півфіналу Кубка й досі не відбулося?
— Скоріше негативно, адже так ми б вже знали, до чого саме нам готуватися. Хоча, часу на підготовку буде достатньо, але мені здається, що це не зовсім правильно зі стратегічної точки зору, коли ти у листопаді вийшов у півфінал, а суперника дізнаєшся тільки через три-чотири місяці.

 

Після цього новачки команди прокоментували свій перехід до складу СК Дніпро-1.

 

Максим Білик:
— Для мене цей перехід дуже великий виклик, як і для інших новачків, оскільки СК Дніпро-1 — клуб з великими перспективами, який вже заробив собі ім’я. Вважаю, що все у нас вдасться. Наше командне завдання: прагнути досягти успіху та встановлених цілей, а мої особисті завдання, як гравця — це виконувати настанови тренера, бути корисним новому клубу та команді.

 

 

Артур Карноза:
— Моє головне завдання — повноцінно відновитися після травми, поступово набирати свої кращі кондиції і максимально допомогти клубу у вирішенні його завдань та зростати разом з командою. А взагалі, я дуже радий повернутися додому.

 

 

Станіслав Передистий:
— Звичайно, я дуже радий, що прийшов в СК Дніпро-1. Для мене це, безумовно, зростання. Буду намагатися виконувати поставлені завдання переді мною тренерами команди.

 

 

Після цього гравці отримали з рук почесного президента клубу Юрія Берези та головного тренера команди Дмитра Михайленка клубні футболки зі своїми номерами: Станіслав Передистий -21, Артур Карноза -22, Максим Білик-28.

 

Також зазначимо, що від тепер 9–й номер буде у форварда команда Віталія Кірєєва, а у Дмитра Сули — 94-й.

 

 

scdnipro1.com.ua