— Валерію, з яким настроєм Волинь підходить до другої, вирішальної частини кубкового протистояння з Дніпром?
— Усі хлопці повністю усвідомлюють значення цього матчу. У Кубку України ми хочемо пройти якомога далі. А зараз у Волині є дуже хороші перспективи пробитися в чвертьфінальний раунд цього престижного турніру. Тож ми будемо чіплятися за свій шанс і кожен з нас розуміє, що необхідно належним чином налаштуватися на гру, аби його не змарнувати. Вважаю, що саме Волинь є наразі фаворитом пари.

 

— Тобто ти вважаєш, що домашня перемога з рахунком 1:0 – це достатня перевага, аби відчувати себе в безпеці перед матчем у відповідь?
— 1:0 напевне не є вагомою перевагою, але все ж наразі ми виграємо, а значить шансів на перемогу за сумою двох матчів у нас більше, ніж у Дніпра. До того ж, кубкові протистояння, що складаються з двох раундів, мають особливу стратегію. В них виграш у першій грі з рахунком 1:0 є значно більш вагомішим, ніж 2:1 або 3:2. Ми вдома виграли 1:0, тож на гру на полі Дніпро-Арени ми вийдемо нехай і з невеликою, але все ж з перевагою. Тепер нам необхідно подумати, як забити бодай один гол на виїзді і тоді перед Дніпром ми поставимо зовсім непросте завдання – забити три м’ячі і при цьому більше жодного не пропустити в свої ворота.

 

— І все ж, я так думаю, ви збираєтеся грати другим номером, роблячи ставку на надійну гру в обороні та швидкі контратаки?
— Тактику на гру обере Віталій Володимирович – на установці він нам детально розкаже, що і як. Головне, зіграти збалансовано – в захисті та в атаці. А ще дуже важливо, щоб не було психологічного тиску, щоб кожен з нас упродовж всієї гри був максимально сконцентрованим і водночас холоднокровно виконував свої функції. Треба вийти на поле і грати в футбол, звичайно будучи при цьому налаштованими на стовідсоткову самовіддачу. Треба буде вигризати кожен м’яч і намагатися не дати футболістам Дніпра ні метра вільного простору, ні секунди передишки.

 

— Функціонально ви готові грати в такому стилі усі дев’яносто хвилин, а можливо, й 120?
— З фізикою у нас проблем немає. Коли проаналізувати усі наші матчі в цьому сезоні, то в цьому компоненті ми жодного разу супернику не поступилися. Також ми матимемо деяку перевагу перед Дніпром з огляду на те, що ми до цього матчу готувалися десять днів, а дніпропетровці в минулий четвер зіграли зовсім не простий, як виявилося, поєдинок Ліги Європи проти Карабаху.

 

— І як тобі Дніпро в цій грі? Очікував, що можуть програти азербайджанцям?
— Звичайно, що ні. Я взагалі дуже сумніваюся, що в Україні знайдеться хоча б одна людина, яка могла припустити, що всі три наші команди в Лізі Європи зазнають поразок та ще й при цьому не заб’ють жодного м’яча. Що ж до Дніпра, то, звичайно, дуже прикро, що програли. Не скажу, що переграли дніпропетровці Карабах повністю, але мали перевагу та моментів створили більше. Але ж щоб вигравати, треба моменти не тільки створювати, а й реалізовувати їх. А Дніпро в трьох матчах Ліги Європи так жодного голу й не забив. Ситуація склалася тепер не проста – лише одне очко в трьох іграх. Але все ще можна виправити. Попереду три матчі, два, щоправда, на виїзді. Однак у мене немає сумнівів, що Дніпро може у гостях обіграти Карабах. Та що там може – тепер він просто зобов’язаний це зробити. Так само, як після цього треба буде обов’язково вдома вигравати у Сент-Етьєна, а потім, швидше за все, доведеться ще й брати очки в Мілані у Інтера. Завдання надскладне, але я вважаю, воно під силу гравцям Дніпра. Як на мене, ключовою буде наступна гра в Азербайджані, а в ній дуже важливо першими забити і тоді далі буде значно легше.

 

— Після гри з Карабахом було чимало розмов, що Дніпро поступився супернику у бажанні…
— Не знаю, тут важко щось стверджувати. А от в тому, що на нас вони вийдуть дуже злими і мотивованими, в мене ні найменших сумнівів немає. Програш Карабаху серйозно задів самолюбство футболістів Дніпра та й перед своїми вболівальниками вони прагнутимуть реабілітуватися як за невдачу у Лізі Європи, так і за програш нам у першій кубковій грі.

 

 

fcvolyn.net