— Два роки тому ми з командою однодумців пообіцяли, що повернемо великий футбол до міста на Дніпрі. 

І зараз, у першу чергу,  хочу подякувати Дмитру Михайленку, усім тренерам команди і гравцям, які виконали це завдання. Я не знаю інших прикладів, навіть в історії радянського футболу, коли команда за два роки від створення пройшла дві ліги, увійшовши до елітного дивізіону.

 

У нас є вже своя історія, а тепер хочеться показати результат і в УПЛ, де нам буде досить непросто з нашою молоддю. Щодо завдань клубу на сезон, юридично наш клуб існує менше, ніж три роки, тому зараз не стоїть завдання виходу в єврокубки, а головне — подивитися на себе в Прем’єр-лізі, звикнути до неї і набратися досвіду.

 

— Раніше ви озвучували, що філософія клубу — збирати під власне крило саме дніпровських вихованців. Але зараз ми вже бачимо легіонерів…

 

— Позиція не змінилась, але, на жаль, у нас немає своїх досвідчених виконавців. А ті, хто нас поповнили – вони мало того, що досвідчені, так ще і відповідають духу дніпровського футболу, і більшість з них тут колись грала. А про Папа Гуйе я взагалі окремо скажу

 

Ви ж пам’ятаєте нещодавній скандал про серіал «Чорнобиль» від компанії ВВС, після виходу якого його авторів звинуватили у національній нетолерантності. І ми зараз хочемо, щоб у нашому клубі були представлені усі нації, віддаючи данину останнім тенденціям взагалі в світовому спорті. Але головне те, що ці виконавці дадуть можливість нашій молоді набути досвіду поруч з ними. І той же Гуйє —  один з надійніших захисників. Це як «Дядька Чорномор», який буде займатися вихованням нашої молоді.

 

— Два роки поспіль вашим найпринциповішим суперником був «Металіст 1925». Вам його буде бракувати?

 

— Взагалі, для нас усі суперники принципові. Ну а «Металіст 1925» ми чекаємо наступного сезону в УПЛ, де і продовжиться наше протистояння.

 

— Який фінансовий стан команди?

 

У нас реальні зарплати, вони не такі захмарні, як десь розповідають. Зараз весь український футбол дуже приземлився. У нас реальні зарплати, і якщо футболісти у нас грають, то їх фінансовий бік влаштовує.—  У нас не буде ніяких питань стосовно фінансів. Тут ми рухаємося досить впевнено. Ми — молодий клуб і ставимо реальні завдання. 

 

— Яким чином будете працювати з вболівальниками в цьому сезоні?

 

— Я зараз через усіх вас, журналістів, звертаюся до  вболівальників Дніпра і області – Кам`янського, Кривого Рогу, Новомосковська, Павлограда, Нікополя та інших міст.  

 

У нас була певна історія з розумінням або непорозумінням появи нового клубу. І зараз я хочу сказати, що новий клуб СК «Дніпро-1» багато чого зробив для збереження дніпровської Академії. Якщо у нас не буде в УПЛ команди, то куди вони усі підуть? В «Динамо» і «Шахтар»? А зараз у нас є клуб, який представляє славетні місто і область. І зараз я хочу протягнути руку усім вболівальникам легендарного ФК «Дніпро» і  запросити: приходьте і вболівайте за українських футболістів, вихованців дніпровського футболу.

 

Забудемо всі негаразди, які у нас були, я готовий сісти за стіл перемовин. Якщо у вас є претензії, то вони точно не до мене, а ще більше вони не стосуються тих футболістів і тренерів, які зараз працюють в СК «Дніпро-1». Заради дніпровського футболу я закликаю прийти і підтримати нашу молоду команду.