Капітан СК Дніпро-1 Сергій Кравченко поділився думками після переможного кубкового матчу проти одеського Чорноморця.

 

— Сергію, з перемогою. Які відчуття після виходу у чвертьфінал?
— Дякую за привітання. Було добре видно, як люди, котрі прийшли на стадіон радувалися з нами, і розділили цей успіх. Я вважаю, що вихід у чвертьфінал Кубка — це успіх для будь-якої команди, окрім, можливо, Динамо і Шахтаря. Ну, а ми взагалі-то команда Другої ліги, яка досягла такої стадії. І це дуже приємно. Але головне, і я це сказав у роздягальні, що такий результат було досягнуто по грі. Саме по грі у футбол. Ми реально одна з небагатьох команд, яка грає у футбол. У футбол сучасний, який в Україні мало хто грає. І я не знаю чому саме так. Можливо хтось боїться, чи не має належних виконавців, але я не можу сказати, що у нашій команді супер-виконавці, проте при всьому тому, ми намагаємося грати у футбол, і тренерський штаб на це націлює, і було приємно переграти команду прем’єр-ліги. Реально перегравати на полі, і я вважаю, що це була повністю заслужена перемога, хоча і по пенальті, але по грі ми її заслужили, і це подвійно приємно. Якби ми її якось вистраждали, то відчуття були б не такі, а так емоції зашкалюють. І що ще хочу сказати, що у нас у понеділок дуже важлива зустріч в рамках Другої ліги, і ми як раз граємо з конкурентом, тому потрібно Енергію перемагати, щоб збільшувати відрив. І зараз усі думки про наступну гру.

 

— У журналістів немає можливості перенести мікрофон у центр поля, коли футболісти там стоять, в очікуванні пробиття пенальті. Що ви там кажете один одному?
— Якщо чесно, то не можу сказати, що у нас було якесь хвилювання. Ми відчували, що зіграли хороший матч, і перед пробиттям 11-метрових ударів я хлопцям сказав, що нічого страшного не буде, якщо ми навіть не зуміємо пройти суперника по пенальті. Це я говорив для того, щоб ніхто не боявся іти бити, оскільки ніхто нікого лаяти за не забитий 11-метровий не буде. Тому там було більше жартів, і, як наслідок, можливо, ми так впевнено і забивали голи.

 

— Поплавка так переконливо забив, що можливо йому щось окремо до гри говорили?
— Поплавка забив і зараз, ймовірно, дня три спати не буде, а буде святкувати (сміється). Насправді, його емоції переповнюють. Він не так давно грає на такому рівні, і зараз для нього пройти клуб УПЛ… Він насправді зараз у шоці! Так що, його потрібно відновити до понеділка, щоб він заспокоївся. А щодо пенальті, навіть не скажу, що це лотерея. Я, наприклад, переходив з одного боку на інший, якось чаклував (сміється). А коли пенальті били, то ми постійно обіймалися. Але перед останнім я сказав: Приберіть руки і готуйтеся бігти радуватись! І ми прибрали руки, Люлька не забив, і ми одразу ж рванули у штрафний майданчик до Юрчука.

 

— А перед грою, щось особливе говорив молодим хлопцям?
— Ми серйозно налаштовувались, а я їм тільки і говорив, що так, це команда прем’єр-ліги, буде важка гра, і для нас це був найсильніший суперник у цьому році, але знову таки – це просто команда, і нам потрібно було грати у свій футбол: бути більш агресивними, більш зарядженими. Але, на мій погляд, і цього можна було не казати, адже це клуб УПЛ – Чорноморець, який нещодавно обіграв Динамо, відібрав очки у Шахтаря, тому тут налаштування сильне і не потрібне, а навпаки, потрібно було почувати себе більш спокійно. І мені дуже приємно, та я навіть і не очікував, що наші молоді хлопці зіграють настільки спокійно, і будуть грати саме у футбол. Ніхто м’яч просто так не бив куди-небудь, був добрий контроль м’яча, хоча я не можу сказати, що у нас було багато якихось супер-моментів, але передумов для голу було багато. І особисто хотів би відзначити Супрягу – у 17 років мати такі дані!… Я не пам’ятаю Шевченка у 17 років, оскільки сам ще був маленьким, але Владу потрібно багато працювати, слухати тренерів і я думаю, що він доросте до гравця національної збірної України. Також, і Сніжко, і взагалі я сьогодні усіх би відзначив. Але Супряга у 17 років біжить так, що навіть не знаю…

 

— Тобто ми будемо чекати від нього як мінімум два голи у ворота Енергії?
— У тому і справа, що я хочу його похвалити, але і сказати, що потрібно багато працювати. Адже було багато талановитих футболістів, і я багатьох молодих гравців зустрічав, хто не зумів розкритися, але Влад сильний у перспективі гравець, і якщо він буде працювати і слухати наставників, то доросте в майбутньому до першої збірної.

 

— Сьогодні на трибунах було чути вигуки Дніпро, була підтримка вболівальників, що їм скажеш?
— Це найголовніше! Ми дійсно відчули що нас підтримують . Я нещодавно висловлювався по тій ситуації з фанатами, та образами на адресу команди– це була моя думка, і навіть більше скажу, що це не тільки моя особисто думка, а і всієї нашої команди. Комусь це подобається, комусь – ні, але я бачу реакцію у соціальних мережах і більшість мене підтримали, і це також ті уболівальники, що сьогодні прийшли. А якась маленька частина, не знаю скільки їх саме, 1-2, 3 відсотки… але це не всі вболівальники Дніпра — невеликий відсоток, продовжують щось комусь навязувати та ображати і команду і тих,кто нас підтримує. Ми граємо для усіх вболівальників, а не тільки для ультрас. І сьогодні стадіон на це відповів, і дуже приємно, що нас прийшли сьогодні підтримати, була чудова атмосфера. Навіть згадалися найкращі часи. А сьогоднішній матч лише тільки підтвердив те, що я раніше відчував, що у цій команди світле майбутнє з цим тренерським штабом. Я радий з ними працювати, оскільки вони прививають сучасний футбол, гру у пас, контроль м’яча. А мені, та і ймовірно не тільки мені, більше подобається грати, коли ти з м’ячем, хоча можливо є і такі футболісти, хто цього не любить, але я насолоджуюсь грою, наприклад, Наполі або Манчестер Сіті, і, звичайно, нам до їх рівня ще далеко, але у них потрібно навчатися, брати їх за зразок, і грати в цей футбол.

 

 

Прес-служба СК Дніпро-1