− Яне, всім запам’ятався матч «Дніпра» проти «Арсенала» у першому турі нинішнього Епіцентр Чемпіонату України. Багато хто говорить, що вам тоді пощастило…

− Ще не відомо на чийому боці було більше фарту. Ми пропустили тоді всі три необов’язкових голи. В одному випадку можу провину взяти на себе. Та й інші не обійшлись без наших помилок. Говорити, що «Арсенал» був ближче до перемоги лише тому, що кияни постійно вели у рахунку, було б неправильно.

− Як гадаєш, з тих пір твоя команда змінилась?

− Головна відмінність у тому, що в останніх турах ми почали регулярно набирати очки, що призвело до підйому сходинками турнірної таблиці. Сподіваюсь на продовження цієї тенденції. Можна шкодувати про виліт з Кубка. У другому колі попереднього сезону ми вже доводили, що здатні показувати як якісну гру, так і стабільний результат. Гадаю, певною мірою на наших невдачах відбились швидко пропущені м’ячі від таких команд як «Шахтар», «Динамо». Ми на ці поєдинки покладали надію, і все одно не можна було опускати рук після поразок. Не казав би, що наша гра зазнала кардинальних змін, але просто так 10-11 місця на 5 не зміниш.

− У попередні роки «Дніпро» сперечався більшою мірою з «Металістом». Зараз перед вами на 2 очки попереду «Арсенал». Можна сьогодні «канонірів» назвати вашим найголовнішим опонентом?

− Звичайно, у суботу на кону нашого поєдинку стоятиме 4 місце. Тому перед власними вболівальниками просто зобов’язані перемагати киян. Однак не можемо зупинятись виключно на боротьбі з «Арсеналом». Не так далеко позаду «Ворскла», «Таврія», донецький «Металург». Всі чудово знають їхній рівень і напруження у середині поточного рейтингу Прем’єр-ліги. Потрібно враховувати можливості і цих команд також, тим більше, що кожна з них мріє посісти якомога вище місце.

− Про «бронзу» вже забули?

− Так не можна казати. Нам просто потрібно певний час не заглядати, на якій позиції знаходимось ми, хто попереду, хто позаду. Потрібно сконцентруватись на грі. Якщо вдасться продовжити низку ігор останнього місяця, то все ще можливо.

− Тобто можливо 4-матчеву серію з самих перемог продовжити до закінчення першої частини змагань?

− Що вже минуло − і поразки, і перемоги − потрібно забути. Поки що ми нічого не досягли − лише дещо виправили положення. Але якби не вірили у наші перемоги, то не варто було б і виходити на поле. Виграти 5 матчів, що залишились, нам до снаги. Поки що для нас актуальний матч проти «Арсенала». Якщо вдасться виграти, то нічого поганого не хочу сказати про «Кривбас», «Волинь», «Іллічівець» та «Чорноморець», але великого здивування не буде у разі перемог над цими суперниками.

− Питання як до голкіпера. В атаці «Дніпро» має третій показник серед учасників Прем’єр-ліги, а от у захисті поки хизуватись нічим…

− Дійсно, зараз за одне коло пропустили лише на один м’яч менше, ніж за весь попередній сезон. Причини можуть критись у наших помилках, не знімаю провину і з себе. Іноді вимушено мінялась лінія нашого захисту, що не могло не позначитись на командних показниках. Але все ж 10 пропущених голів з 19-ти припадають лише на 3 матчі − із «Арсеналом», «Шахтарем» та «Динамо». Їх можна назвати провальними, якщо дивитись на це очима воротаря. У інших зустрічах все було більш-менш нормально. Зараз ми змогли стабілізувати гру, тому є привід думати, що у другому колі зможемо захищатись краще.

− І наостанок знову повернімось до «Арсенала». За рахунок чого кияни так високо знаходяться після першого кола?

− Новий тренер поставив хорошу гру. Більш детально особисто я не стежив за суперником, адже все одно не знаєш, який склад буде у суперника черговий раз. Так чи інакше, тренери нам розкажуть про «Арсенал». Але кожному відомо, що у цій команді є виконавці, які раніше захищали кольори «Дніпра». Серед них можу виокремити Йонуца Мазілу. Його бомбардирський хист − знахідка для будь-якої команди.

 

Прем’єр-ліга