Однією зі складових перемоги Дніпра над Говерлою став вихід на заміну у складі дніпропетровців Валерія Лучкевича, який після гри поспілкувався з прес-службою ПЛ.

 

— Валерію, багато хто побоювався за поєдинок Дніпра проти Говерли після гри, показаної у Франції…
— Як склалось зараз, усі побачили: ми показали якісний футбол і справедливо перемогли 2:0. А те, що трапилось із Сент-Етьєном, то такі зустрічі бувають у кожної команди. Їх потрібно пережити і йти далі.

 

— Склад між цими поєдинками зазнав відчутних змін. Це було сплановано заздалегідь?
— Остаточно дізнаємось, хто вийде на поле, лише у день гри. Певні передумови до того, кому цього разу довірить Мирон Маркевич, існували, проте імена називались вже ближче до зустрічі.

 

— Дійсно, перевага відчувалась і у першому таймі, однак на перерву пішли за рахунку 0:0. Чи закрались сумніви тоді відносно перемоги?
— Звичайно, зобов’язані були використовувати створені моменти ще у першій половині зустрічі. Тому це завдання було відкладене на пізніше, і ми його виконали. Повторюсь, що рахунок цілком ми заслужили, хоча він міг бути і більший.

 

— Говерла виявилась міцним горішком, чи ж просто чекали, скільки саме голів заб’єте гостям?
— Хороша дисциплінована команда, яка дотримується порядку у захисті, а також швидко та організовано вибігає в контратаки. Сильні сторони суперника знали, тому ніяких сюрпризів ужгородці піднести не зуміли.

 

— Які настанови почув перед появою на полі, а також чи відчув, що твій вихід сприяв виконанню мети?
— Завдання було посилити своїми діями командні. Були, звичайно, помилки і з мого боку — особливо що стосується завершальної фази. Однак я докладав зусиль для перемоги — так само, як і мої партнери. А оцінювати, хто як виступив, мабуть, краще з боку.

 

— Існували питання по присутності на полі окремих гравців. Євген Селезньов з’явився, Руслан Ротань — ні. Наскільки нинішній Дніпро залежить від цих виконавців?
— Ці футболісти високого рівня. Коли вони на полі, колектив у цілому відчуває себе набагато впевненіше. У першу чергу, скажу про Ротаня — він капітан, справжній лідер. З ним і без нього — дві різні команди.

 

— Зараз Дніпро посідає 3-є місце, помітно відстаючи від лідерського дуету. Завдання стоїть зберегти нинішню позицію?
— Маємо не опуститись нижче 3-ї позиції, а по можливості діставати Шахтар і Динамо. Потрібно виходити на кожен поєдинок і забивати у ньому більше за суперника.

 

— Зараз пауза настала у змаганнях Ліги Парі-Матч, але вона не для збірників. Враховуючи, що ти перебуваєш у таборі молодіжної команди під керівництвом Сергія Ковальця, які завдання стоять перед вами після невдалого старту у відбірному турнірі?
— Хоча ми програли перші 3 поєдинки, шанси виконати завдання у нас ще залишаються: попереду ще 7 ігор. У кожній з них варто виходити показувати якісний футбол, досягати позитивного результату. Багато хто нас вже списав з рахунків, однак ми ще свого останнього слова не сказали.

 

— Вже був час проаналізувати, чому молодіжна збірна Україна не просто провалила старт, а не взяла досі жодного очка?
— Дуже складне питання. Але на перше місце серед причин я поставив би нереалізацію власних моментів, що особливо було помітно по домашній поразці від команди Ісландії. По-друге, свою роль накладає незіграність. Перед стартом турніру був лише один збір. Тренерському штабу не позаздриш: йому потрібно було у стислі терміни сформувати кістяк збірної з 3-х команд 1994-1996 р.н.

 

— У минулому сезоні ти став гравцем основного складу Дніпра, зараз же маєш помітно менше ігрової практики. З чим це пов’язано?
— Той сезон виявився для мене занадто насиченим. Після завершення турнірів молодіжних збірних України на Чемпіонатах Європи та Світу відчував повну виснаженість. Тієї відпустки тривалістю в один тиждень, яку мені дали, виявилось мало. Як наслідок, не набрав необхідної форми, яка могла б дати можливість грати в основному складі. Лише недавно вже відновив кондиції та став готовий конкурувати з партнерами.

 

— У зв’язку із цим, наскільки конструктивне спілкування тривало з Мироном Маркевичем? Чи він просто чекав, коли ти відновишся повністю?
— Тренерський штаб завжди підбадьорює, підказує, адже там усі прекрасно розуміють, чому так сталося.

 

— Попереду, хоча вже майже середина листопада, у Дніпра досить багато ігор, а у багатьох — ще й участь у збірних командах. Вистачить сил ще на місяць насиченого календаря?
— Гадаю, ми з усім впораємось.

 

 

fpl.ua