Післяматчева прес-конференція головного тренера СК Дніпро-1 Дмитра Михайленка.

 

— Чи заслуженою була поразка?
— Якщо я скажу, що вона не заслужена, напевно, буду не правий. Рахунок 2:0 виглядає досить переконливим, хоча гра, напевно, могла скластися і по-іншому. Якби ми реалізували на початку другого тайму свої моменти, рахунок міг бути іншим. Але Дніпро дотерпів і дочекався нашої помилки в кінці. Після другого голу вже не було, напевно, психологічної впевненості відіграти два м’ячі. За рахунку 1:0 був тиск, були моменти. У першому таймі група атаки наша відіграла слабкіше, ніж зазвичай в домашніх іграх. У цьому заслуга, звичайно ж, захисників ФК Дніпро.

 

— Чому було мало ударів по воротах, замість яких були суцільні навіси?
— Так, у другому таймі ми надто рано стали вантажити м’яч в штрафну. Більше це було від Бровченко, а від Польового і Сніжко йшло продовження атак. Весь правий фланг у нас зіграв слабо. Стали доставляти м’яч з 30-40 метрів просто навісами, що зручно для захисників і воротаря. Це нам не властиво, і, напевно, це наслідок високого градуса гри. У першому таймі намагалися доходити до флангів, але, на жаль, наші гравці програли там своїм опонентам. Нічого у нас не виходило. Те ж можна сказати, і про Дніпро, але вони вибрали іншу тактику: при нашій перевазі грали на контратаках, маючи швидкого нападника, який випадково опинився в цій лізі. Він реалізує такі моменти, і свій шанс він використовував. Може бути, там був фол. Потрібно ще дивитися, але по гарячих слідах здалося, що було порушення на Сніжко.

 

— У другому таймі ви настільки притиснули суперника, але другий гол народився з нічого, а ваша команда не забила.
— Це футбол. Так, в двох моментах виручили суперника Бондар і Баштаненко. А у Бровченко це вже друга така помилка. У ключові моменти в іграх з серйозними суперниками видно, що Юра нервує. Друге вже таке неправильне рішення — ми бачимо, що це систематична помилка. Зараз ніхто ні в кого нічого не питав в роздягальні — аналіз буде найближчим часом.

 

— Якби вам на наступну гру можна було б вибирати склад з обох команд, що грали сьогодні, кого б зі своїх футболістів ви б не включили в основу, а кого з ФК Дніпро взяли б?
— Є хороші гравці. Ми розуміємо рівень наших футболістів і тих, хто грає в ФК Дніпро. Наші вихованці академії дуже хорошого рівня. Це показала і вчорашня гра збірної, де в основі були наші вихованці, і в запасі той же Довбик, Третьяков. Це показує, що Академія Дніпра правильно працює. І прогрес, який зробили молоді хлопці в команді Олександра Поклонского — наслідок роботи всіх тренерів, які в цьому брали участь. Так, там є хороші гравці, але питання в тому, що вони швидко прогресують, маючи ігрову практику. Напевно, я б взяв двох-трьох, але не хочу зараз ні ображати наших гравців, ні занадто вихваляти гравців супротивника. Але там дійсно є футболісти, у яких добре майбутнє.

 

— Наскільки результат став для вас несподіваним?
— Звичайно, несподіваним. Ми налаштовувалися на перемогу, і я вважаю все одно, що у нас команда не слабкіше. Є рахунок, який не завжди логічний, і часто буває, що команда домінує, але не може виграти. Ми знаємо силу противника. Якщо пам’ятаєте, після попередньої нашої зустрічі, я говорив, що з посиленням в особі Баштаненка, Вакулка і Довбика Дніпру під силу вийти за очками в першу лігу. Це показує і турнірна таблиця. Це гравці не другої ліги, а хорошого рівня. Тому результат для мене сюрприз, але команду ми поважали і знали її сильні якості.

 

 

Прес-служба СК Дніпро-1