Дмитро Михайленко, тренер СК Дніпро-1 про гру з ФК Судобудівник:

 

— Попереду гра з Судобудівником, наскільки ви вивчили суперника, чи все ж таки відштовхуєтесь перш за все від своєї гри? 

— Так, перш за все ми розраховуємо на свої сили, але і подивитися на футбол суперника звісно не забуваємо. Ми добре знаємо свої можливості, та сподіваємося, в першу чергу, на наші сильні якості — будемо грати в той футбол, про який домовилися і до якого тяжіємо від початку сезону: агресивність, пресинг, спробуємо залишити супротивника без м’яча.

 

— Давайте повернемося до ігри з Таврією: якщо порівнювати перший та другий тайми, ви грали у різний футбол, перш за все беремо гру у лінії атаки, потім були заміни, і як то кажуть результат прийшов. Є якась недооцінка в тому, що люди виходять на поле і вже знають, що можуть обіграти суперника, бо саме у перщій половині зустрічі якось будо не дуже весело попереду, принаймі на трибунах можна було почути, що якось спокійно грають?
— Вважаю, що це найбільша омана вболівальників , які вважають, що команду можна обіграти за 15 хвилин. І якщо навіть взяти статистику, яка навряд чи є у тих же вболівальників або у журналістів, то перший тайм ми грали переважно з м’ячем. Єдине що удари по воротах суперник не давав нам робити. Але команда добре попрацювала, щоб у другому таймі показати кращі результати. І далі зробили рахунок 4:0 , хоча і перший був непоганим для нас — ми зробили все, щоб суперник втомився і став неуважним. Тому зміст гри був на одному рівні для нас, а от реалізація — була інша. Наприклад, гол Кравченко міг трапитися і в першому, і у другому таймі. Те ж саме стосується пенальті або виходу один на один Войцеховського, — все це могло перетворитися на гол. Так само і м’яч Поплавки, який не був голевим моментом. Тому, оцінка двох таймів — річ відносна, як на мене якість гри була непоганою, недооцінки не було. Ми суперника розгойдали, а уже у другому дотиснули, бо вони були не готові у декількох важливих аспектах триматися усі 90 хвилин, хоча можливо десь погоджусь, у першому таймі ми може десь свої моменти і незнайшли.

 

— Давайте про другий тайм — напевно заміни, та саме результат на котрий вони безперечно вплинули… привели до того, шо Дмитро Михайленко — став кращим тренером туру. Наскільки приємна оцінка журналістів і які відчуття з цього приводу?
— Звичайно, я жива людина і мені приємна увага і такі відзнаки. Проте, мені здається, що головна оцінка та результат буде зрозумілим в кінці сезону, якщо ми вийдемо у Першу Лігу. Нам варто залишатися тверезими і міцно стояти ногами на землі та розуміти, що головне у нашій справі не амбіції, а рух вперед і вдосконалення свого футболу.

 

— У СК Дніпро-1 наразі 100%-й результат у турнірній таблиці, вболівальники та деякі фахівці висловлють вже думки, що у Другій Лізі немає гідного суперника для СК Дніпро-1?. Ви спілкуєтеся з хлопцями, які теж читають матеріали ЗМІ, чи відчуваєте у них якусь розслабленість?
— Всіх суперників ми не знаємо, але, скоріш за все, коли будуть виїздні ігри, краще з ними познайомимося. Тому, така характеристика команди трохи передчасна.Ми з початку сезона грали практично всі ігри дома— на виїздах буде все по-іншому, треба враховувати і якість газону на багатьох стадіонах, яка також буде впливати на хід гри. Другий момент — в жовтні поїде велика група збірників, і нам доволі складно буде варіювати склад команди та посилювати гру. Тому, поки що, ми виглядаємо впевнено, граючи з певним запасом міцності. Ігор дуже багато — лише в цій частині сезону 22 гри. А нам треба розуміти, що нас чекає — і це комплексне розуміння ігор, які відбуваються вдома і поза межами Дніпро-Арени. Зараз всі відчувають успіх від перемог і задоволення від роботи з професіоналами, що дуже налаштовує на досягнення мети і об’єднує у бажанні не збавляти, а рухатися вперед.

 

 

Пресс-служба СК Днепр-1