Прес-конференція головного тренера СК Дніпро-1 Дмитра Михайленка:

 

— Для нас сьогодні була гра невикористаних можливостей. Було багато моментів, але підвела реалізація — не забивали з вигідних позицій, плюс стійки сьогодні були за суперника. У підсумку забили закономірний гол і довели справу до перемоги.

 

— Коли визначались зі складом команди, орієнтувалися на показники гравців проти Динамо?
— Не особливо, адже суперник зовсім іншого рівня, тому той матч ми не брали за орієнтир. Ми розуміли, що сьогодні ми будемо володіти ініціативою і створювати моменти, а суперник гратиме на контратаках, як ми з Динамо. Тому ми граємо, в першу чергу, від суперника, і від того, в якому стані на цей час наші гравці.

 

— Ви традиційно проводите всі заміни, а сьогодні лише три. Чому?
— Це пов’язано з рахунком, але у першу чергу, з суперником. У них багато високих гравців, і в кінці зустрічі вони послали Махнєва вперед, тому будь-яка заміна робила нас нижче на зріст. Ми бачили, що втомився Когут, але якби випустили Каміля або Войцеховського, то одразу ж почали б програвати другий поверх. Ми чекали на другий забитий гол, а у підсумку вирішили не ризикувати, тому що будь-який аут або штрафний з центра поля — і у нас могло б просто не вистачити високих гравців.

 

— Суперник грав від оборони, чому одразу не вирішили грати у два нападника?
— Питання не у кількості форвардів, а скільки людей у штрафному майданчику, плюс грати у два нападника — це доволі складний момент, адже тоді, ти прибираєш гравця з центральної зони і у суперника може бути перевага. Тут потрібно мати універсалів, які можуть заповнювати цей простір, як раз те, що і робив сьогодні Редван — уходив в середину і діяв, як другий форвард. Коли граєш у двох форвардів, то один з них повинен мати якісь здібності плеймейкера, а не просто бігти вперед. Той же Супряга, зараз на тій стадії свого розвитку, коли поки що не може так зіграти, а бігти вперед вдвох, тоді будеш втрачаєш гравця всередині поля — ми так грати не будемо. Ще раз скажу, що питання не у кількості форвардів, а в тому, як ми розташовуємося із м’ячем, і як граємо без м’яча.

 

— Здалося, що Кравченко і Польовий виглядали втомленими після гри проти Динамо? Чи потягнуть вони у наступному сезоні навантаження Першої ліги?
— Сьогодні був зовсім інший емоційний фон. Матч проти Динамо всі очікували, антураж навколо гри, а сьогодні атмосфера була спокійна. Це перший момент, а по-друге, ми все оцінюємо через результат. Як би ми забили свої моменти, і рахунок був би більше, то таких запитань не виникало б. А те що вам з трибуни так здалося, то потім ми через статистику подивимося, чи дійсно вони так відновилися після гри, і скільки пробігли сьогодні. У нас є всі дані, і тоді будемо розуміти, чи впораються вони з цими навантаженнями. Це ваша думка, але ви також можете не все помічати і переживати важкі дні (посміхається).

 

— Олег Федорчук сказав, що вони добре підготувалися до гри. На ваш погляд, це Енергія сьогодні вам склала якісь проблеми, чи це просто було банальне невезіння?
— Тренер суперника може вважати, що у них був такий план на гру, ми можемо вважати інакше. Є факт — ми завдали 23 удари по воротах, і це дуже багато, адже в Україні стільки ударів зазвичай не завдають. З них ми тричі влучали у каркас воріт плюс не забиті м’ячі з явних гольових точок. Часто буває, коли ти ховаєшся за результат, намагаєшся побачити добре, тому що результат хороший, а насправді, грали погано. Ми також дуже добре підготувалися до Динамо, але в першому таймі чотири удари і три голи у наші ворота. А ми завдали 23 і забили один. Тренер у Енергії кваліфікований, команда дійсно готується під нас і проти них важко грати, проте є ще наша відповідна реакція — влучали би у ворота, рахунок міг би бути великим. Це футбол і на це запитання важко відповідати.

 

— Задоволені грою Мємєшева?
— Є моменти, які він чудово розуміє — він уходить в середину, шукає там простір і робить передачі між лініями — все це добре. А от далі починаються проблеми: два-три моменти він повинен був забивати, принаймні влучати по м`ячу, і є проблеми в його діях в комбінаціях, адже не зовсім ще розуміє, що ми від нього хочемо — його відкривання не такі, як ми вимагаємо, але це просто питання часу. А так він активний, він постійно з м’ячем, він один з найгостріших наших гравців. Тому я не можу сказати, що повністю задоволений, але і не розчарований.

 

— Але кілька разів він не зовсім вдало обробляв м’яч, і складалося враження, що він прийшов не з Прем’єр-ліги.
— Справа у тому, що у нього не було готового рішення при прийнятті м’яча. Насправді приймати м’яч між лінією півзахистом і обороною — це дуже складно і в Україні таких гравців дуже мало, хто це вміє. Коли навколо тебе вісім суперників, ти повинен швидко реагувати, як діяти і це насправді складно. Він намагається це робити і тут питання часу, коли він набере ігровий тонус, адже все ж таки Редван півроку гастролював між командами. Плюс взаємодія з партнерами повинні покращуватися від матчу до матчу.

 

— Як справи у травмованих — Білика, Карнози і Кожушка?
— Жоден з них ще повністю не відновився. У Білика важка травма і йому ще три-чотири місяці потрібно на відновлення. Теж саме і з Карнозою, у нього відновлення затримується, поки що десь на відсотків 50-60 прийшов в себе. А Кожушко вже на фінальній стадії відновленням, я навіть думав його роздягати на цей матч, але вирішив зробити це пізніше, все ж таки він тільки два тижні працює в повну силу.

 

 

scdnipro1.com.ua