Післяматчева прес-конференція головного тренера Дніпра-1 Дмитра Михайленка:

 

«Сьогодні вийшла видовищна гра для вболівальників, і великий рахунок в цілому відображає те, що відбувалося на полі. Дійсно, ми завдали 20 ударів по воротах і не дали нічого зробити супернику біля наших воріт. Для нас ця перемога має дуже важливий психологічний аспект, адже ми переграли команду, яка до цього не втрачала очок, і не пропускала. Це дуже важливий момент, і, на мій погляд, та психологічна перевага, яку ми отримали, повинна нам допомогти у майбутньому.

 

Ми не змінювали свою ігрову схему, а підбудовувалися під суперника, тому що лучани грають у три центральних захисники, і тут для нас є певна складність, як саме долати такий насичений захист. Сьогодні Сніжко дуже добре відчував позиційну гру, вдало рухав м’яч у зони суперника, з цією метою ми його і випускали. В інших матчах, можливо, буде виходити Загальський, але на сьогоднішню гру ми обрали варіант із Сніжком, і бачимо, що не помилилися. Сніжко сьогодні був дуже важливою постаттю на полі, і саме через нього проходило багато гострих і якісних атак на лівому фланзі, які потім завершалися забитими м’ячами.

 

Нам не можна було розтягуватися, адже була дуже важка схема гри, щоб накривати суперника. Потрібно було пресингувати, а для цього нам треба було діяти компактно. Моя присутність на бровці викликана тим, що треба було більше підказувати у захисті. Нам потрібно було піджимати, адже інакше ті ж Петько і Цюпа залишались би наодинці. Саме цим «Волинь» зробила багато проблем іншим командам у минулих турах. До того ж у нас в захисті два новачки — Башлай і Чеботаєв, і вони, поки що, не підказують партнерам, тому довелося ці функції покласти на себе (посміхається).

 

Напередодні матчу ми зустрілися із хлопцем, який виїхав на лікування в Туреччину, і він попросив нас перемогти. Всім, звичайно, зрозуміло, що це — футбол, і результат може бути будь-яким, і ми не можемо щось гарантувати, але обіцяли,що зробимо все для того, щоб перемогти. Хоча ми граємо на перемогу у кожному матчі, навіть тоді, коли і результат не на нашу користь, але команда виходить щоб грати красиво, атакувати, бити по воротах і перемагати. Так що те, що сьогодні так вийшло — це здорово, а самому хлопцю ми бажаємо скорішого одужання».

 

 

scdnipro1.com.ua