3 березня. 16:30. Сіде (Туреччина). Контрольний матч.

 

СК Дніпро-1 — Алтин Асир (Ашхабад, Туркменістан) 3:0 (2:0)

 

СК Дніпро-1: 33.Юрчук, 9.Романюк, 15.Логінов (кап) (3.Сафронов,46), 28.Очігава, 8.Польовий, 44.Батагов, 25.Когут (27.Соловйов,64), 21.Загальський (18. Сніжко,77), 17.Кузик, 24.Назаренко (11.Шаповал,46), 20.Куліш.

 

Голи: Когут (2), Назаренко (28), Батагов (65)

 

Черговим суперником дніпрян в Туреччині став кращий клуб Туркменістану Алтин Асир (українською — Золотий вік), який виграв останні п’ять національних чемпіонатів і постійно бере участь в Кубку АФК (аналог Ліги Європи), де у 2018 році він дійшов до фіналу, поступившись 0:2 іракському клубу Аль Кува. Але гру з титулованим суперником дніпряни почали з позиції сили. Вже на 2-й хвилині Загальський подав кутовий, Куліш виграв боротьбу на ближній стійці і продовжив поті м’яча у воротарський майданчик, де Когуту залишалося вразити порожні ворота —1:0.

 

За 6 хвилин після ще одного кутового м’яч відскочив до Кузика, який потужно пробив метрів з 18-ти, проте тепер воротар туркменської команди відбив м’яч з нижнього кута. Невдовзі подвоїти рахунок міг Назаренко, який втік від суперників по лівому флангу, але вийшовши на побачення з воротарем пробив неточно (здалося, що м’яч у ключовий момент підстрибнув на дуже нерівному газоні, якість якого не витримувало ніякої критики). Туркмени вперше потурбували Юрчука тільки на 23-й хвилині, але цей удар не склав для голкіпера дніпрян труднощів. Тим часом спортклубівці продовжували володіти ініціативою і на 28-й хвилині рахунок став 2:0 — Кузик свій рейд правим флангом закінчив ударом після чого Назаренко залетів у ворота разом з м’ячем. Дніпряни продовжили повністю переважати суперника і в швидкості, і в триманні м’яча, хоча іноді Алтину Асиру і вдавалося огризатися, як, наприклад, на 33-й хвилині, коли Юрчук виграв ближній бій у суперника. Всі інші спроби туркменів пробитися до штрафного майданчику українців наштовхалися на впевнені дії захисників Дніпра-1, а дальні удари, як на 41-й хвилині, спокійно відпрацьовував Юрчук.

 

А от перша ж атака суперників після перерви ледве не завершилась для дніпрян неприємностями — голкіпер спортклубівців відбив міцний удар форварда з близької відстані у ближній кут вже на 30-й секунді тайму. При цьому наша команда одразу стала відповідати своїми атаками, в основному правим флангом де активно діяв Кузик (на 52-й хвилині він опинився на газоні у штрафному майданчику суперника, проте арбітр пенальті не призначив). А на 60-й хвилині Шаповал, який другий матч поспіль вийшов на лівий фланг півзахисту, з важкого положення закрутив м’яч у дальню стійку, а у наступній атаці після подачі зі штрафного Батагов бив головою буквально з лінії воротарського майданчику, але переграти воротаря не зумів. Проте за 5 хвилин після чергового розіграшу стандарту саме Арсеній відгукнувся на пас Польового і у дотик спрямував м’яч у сітку, забивши свій дебютний гол за основний склад! У підсумку дніпряни з великим рахунком перемагають фіналіста Кубка АФК!

 

 

Головний тренер СК Дніпро-1 Дмитро Михайленко поділився власними враженнями від спарингу проти фіналіста Кубка АФК туркменського Алтин Асира, в якому його підопічні одержали перемогу 3:0.


— Цікавий вийшов матч, хоча поле було не стандартне, але суперник був хороший, технічний. Мені здається, що ми провели зустріч на хорошому рівні. Порадувала і якість гри, і наша молодь — той же Арсеній Батагов відмінний матч провів, і тут справа навіть не у забитому м’ячі, а у самій якості гри. Взагалі, у нас було багато моментів, а супернику особливо ми нічого не дали створити, тому задоволені якістю гри і тим, що все закінчилося без травм, тому ще на тому полі, де була запланована зустріч, там взагалі було грати небезпечно, та і це поле було не у кращому стані.

 

— Арсеній Батагов прибув на збір прямо з юнацької збірної. Можна сказати, що на нього тренерський штаб команди розраховує, як на гравця першої команди?
— Дійсно, так і є. Ми ініціювали те, щоб він прибув на другий збір — з Ізраїлю одразу прилетів до нас. У нас цю позицію нижнього опорного півзахисника, окрім Сергія Кравченка, ніхто так вдало не інтерпретує, як Арсеній. І нам потрібен футболіст на цю позицію, а він справляється, дуже добре розуміє гру, хорошо діє комбінаційно, тому ми на нього робимо велику ставку.

 

— Усі футбоілсти вірять у прикмети. Сьогодні Батагов, крім того, що взагалі добре виглядав, ще і гол забив, при цьому грав у бутсах Віктора Бабічина. Може тепер він постійно буде в них грати?
— Ми йому можемо ще і рукавички воротарські дати, якщо він буде і далі продовжувати таке зростання, чого б і ні? (сміється). Насправді, у нього просто власні порвалися.

 

 

scdnipro1.com.ua