— Ми добре попрацювали, — сказав Хуанде РАМОС. — План занять виконаний стовідсотково, умови були ідеальними, погода теж не заважала.

 

— Перший збір у «Дніпра» був один з найінтенсивніших серед всіх команд прем’єр-ліги: одразу ж почалися тести, кроси…

— Не знаю, наскільки їх можна назвати самими інтенсивними. Усім було складно. Дуже складно. Але це і зрозуміло — робота була непростою. Вся група гравців, яка тут працювала, старалася, претензій у мене ні до кого немає. Сподіваюся, фізичні кондиції команда на цьому зборі відновила.

 

— У футбольному центрі Марбельї, наскільки відомо, ви зі своїми командами бували не раз?

— Так, це місце знаю давно, тому з самого початку був впевнений в тому, що умови для збору будуть відмінними. Ми працювали на полях для гольфу і на плоскій поверхні. Займалися на підйомах і спусках. Всі ці навантаження дали певний результат. Своїх цілей ми досягли.

 

— Чим на першому зборі залишилися незадоволені?

— Єдина проблема — недостатня кількість гравців, які були в нашому розпорядженні. За повною програмою ми працювали лише з 14-15 футболістами. Тут і травми — Стрінич, Денисов, Кравченко, і участь в Кубку Африки — Інкум і Боатенг.

 

— «Дніпро» на зборі провів три контрольні матчі. Які враження від цих ігор?

— Кожен матч дає підстави для роздумів, але глибоких висновків із цих ігор не робимо: усі хлопці під навантаженнями. Зате рухаються в правильному напрямку.

 

— Яке враження залишив чеський захисник Мазух?

— Приємне. Цей гравець прийшов на позицію, яка вимагала негайного підсилення. Він працював на совість, видно те, що цей футболіст високого рівня.

 

— Трансферним орієнтиром міжсезоння ви називали появу трьох-чотирьох новачків. Плани не змінилися?

— Ні. І по кожному з кандидатів існує ймовірність переходу. Сподіваюся, що вже на наступному зборі у нас буде поповнення.

 

— План на другий збір зверстаний повністю?

— Звичайно. Продумали все до дрібниць. На другому зборі робота буде дещо іншого плану. І матчів буде більше, і тренувань техніко-тактичного плану. Ми тримаємо в пам’яті ті непрості матчі, які нам належить зіграти в перших числах березня. До «Шахтарю», «Динамо» і «Ворсклі» ми готуємося з повною відповідальністю.

 

— Фізичні навантаження на другому зборі в команди ще будуть?

— Не так багато, як на першому, але будуть.

 

Олександр Петров, Український футбол