Гравець «Дніпра» Руслан Ротань поспілкувався з прес-службою ПЛ напередодні центрального матчу 6-го туру Епіцентр Чемпіонату України з «Шахтарем».

 

− Руслане, чи не велике навантаження випало на гравців збірної?

− Справа у тому, що вся Європа грає у такому ритмі. У цей період справжніх серйозних тренувань як таких не буває. Підтримуємо ігрові кондиції і багато уваги приділяємо відновлювальним процедурам. Саме від того, як вдасться організму відпочити, і залежить спортивна форма у наступному матчі.

 

− Після повернення з Харкова з табору національної команди були якісь привілеї для квартету гравців «Дніпра» у порівнянні з рештою виконавців?

− Ні, вже у четвер тренувались разом з усіма іншими. Часу на відпочинок немає, та і як можна думати про щось інше, коли наближається час зустрічі із «Шахтарем». Відмінність полягала хіба що у тому, що після тренування  для нас були заплановані масаж, сауна. Так завжди відбувається наступного дня після гри.

 

− Повертаючись до справ внутрішніх, чи зможе «Дніпро» у суботу показати кращий футбол, ніж, приміром, під час останньої зустрічі проти «Чорноморця»?

− Впевнений, що так. Є таке поняття, як мотивація. Безперечно, вона буде підвищеною. На ігри проти сильних суперників виходиш з іншим настроєм. Це ж саме можна відчути і нам, коли на «Дніпро» налаштовуються зовсім інакше, ніж коли ми переглядаємо попередні матчі наших суперників. «Шахтар» – чемпіон України, солідна команда за всіма показниками − тренер, склад, поставлена гра. Але у нас є свої козирі, які маємо використати та спробувати порадувати своїх уболівальників перемогою.

 

− З чим все-таки пов’язаний той факт, що твоя команда не показує того, чого від неї очікують?

− Не секрет, що до нашого колективу вливаються нові виконавці. Які б «зірки» не приходили до команди, їм все одно завжди потрібен час на адаптацію, на знайомство з партнерами, командною тактикою. Зараз ще не можна сказати  ні про кого з дебютантів, що він вже звик до вимог на 100%.

 

− Склад «Дніпра» на черговий матч зараз є доволі не прогнозованим…

− Все вирішує тренер, ми заздалегідь не знаємо його планів. Хуанде Рамос зважує кілька факторів: хто як зіграв попередній поєдинок, кого він хоче випробувати у ділі або ж підбирає виконавців під зміну тактики. Тому ми готуємось усі разом, а кому грати, визначається лише у день матчу.

 

− Чи не забагато зараз футболістів у «Дніпрі»?

− Під час тренувань, коли працюють 20-22 чоловіки, все гаразд. Мабуть, це ідеальна кількість для повсякденної роботи. Гадаю, що саме таке число гравців є вимогою іспанського фахівця.

 

− Руслане, наступного тижня «Дніпро» стартує у Лізі Європи УЄФА. Що скажеш про суперника?

− «Фулхем» є представником англійської прем’єр-ліги − найсильнішого чемпіонату в Європі. Це твердження не вимагає доказів. Але ми маємо не оцінювати жереб, а сприймати його як належне. Наше завдання − і це ні для кого не секрет − подолати раунд плей-офф і нарешті виправдатись за невдачі попередніх років. Добре, що перед поїздкою до Англії зіграємо з «Шахтарем». Більш серйозної проби сил перед стартом у єврокубках і вигадати важко.

 

fpl.ua