Прес-служба ПЛ напередодні центрального матчу 8-го туру Епіцентр Чемпіонату України «Дніпро» – «Динамо» поспілкувалась з Андрієм Русолом, який на цьому тижні повідомив про завершення кар’єри. Але ми домовились, що наша бесіда не торкатиметься особистих питань.

 

− Андрію, що можеш сказати, про останню зустріч своєї команди проти «Фулхема»?

− Дуже приємно було дивитись на дії одноклубників. Було завдання виграти, і може відсутність тиску обов’язково перемогти з великим рахунком і стали наслідком розкутої гри. Хочеться сподіватись, що це початок нового відліку. У попередніх поєдинках мало що виходило. Але це не означає, що хлопці не переживали кожну втрату очок чи  поразку або погано працювали на тренуваннях. Логічно, що дарма зусилля не мали минути. Кожен хоче змінити ситуацію на краще якомога швидше, але, як правило, на це потрібен час. Тому зрушення, які були помітні у четвер не лише мені, дають привід для оптимізму.

 

− Можна порівнювати за рівнем напруги минулу гру Ліги Європи УЄФА та наступну − проти «Динамо»?

− Давайте не забігати наперед. Адже як не можна робити негативні висновки про команду після однієї поразки, так само неправильно перехвалити колектив після першої якісної перемоги. Щодо наступного поєдинку, то у ньому будуть свої завдання. Спільні вони у тому, що знову треба перемагати і показувати той футбол, який може призвести до бажаного результату.

 

− Як оціниш нинішню гру «Динамо» у порівнянні з початком сезону?

− Останніх матчів киян я не бачив, тому що вони розпочинались приблизно у той самий час, що і наші ігри. Але однаковою команда не може бути − зараз вже настав час єврозмагань, тому зрозуміло, що будь-яка команда додає, виходить на кращий рівень форми. Але і суттєвих змін також не може відбутись, адже, по суті, зараз все ще триває початок сезону.

 

− У Лізі Європи УЄФА грав не лише «Дніпро». Як прокоментуєш результати інших українських клубів?

− Гадаю, що виступили цілком гідно. До групового раунду вийшло стільки ж команд, як і минулого року. Дуже важливо не здавати позицій і потроху додавати. Тим більше, що кожен з цього тріо зробив останній крок досить упевнено. «Динамо» зіграло на результат, і, власне кажучи, іншого підсумку проти «Літекса» ніхто не зрозумів би. «Металіст» легко розібрався із «Сошо», і це вже нікого не дивує, адже харків’яни не вперше пробиваються у груповий турнір. Особливо приємно спостерігати за успіхами «Ворскли». Симпатична команда Миколи Павлова заслужила на цей результат. Прикро, що не підтримали співвітчизників «Дніпро» та «Карпати», але без боротьби і вони не здались.

 

− Для кого з команд жереб став прихильним при виборі чергових суперників?

− Мені здається, що нікому немає приводів скаржитись на нього. Але цього не потрібно робити у будь-якому випадку. Часто так буває, що тобі випадає нібито прохідний опонент, а життя не підтверджує потім такі враження. Тож максимальне налаштування на кожного супротивника дасть можливість не зупинятись на досягнутому.

 

fpl.ua