Генеральний директор дніпропетровців задоволений прогресом команди, але зі святкуваннями не поспішає.

— Андрію Вікторовичу, нині тема № 1 — матч «Дніпро» — «Металіст». Для фанатів такі поєдинки — надто знаменні. А для вас?
— Для «Дніпра», звичайно, це не типовий матч. Це — поєдинок, як люблять говорити, за шість очок, тому що ми з харків’янами — конкуренти в боротьбі за друге, лігочемпіонське, місце.

— Тієї неприязні, що є у фанатської торсиди, до «Металіста», часом, не маєте? Радієте їхнім європейським успіхам?
— Розумію, що у фанатів «Дніпра» й «Металіста», м’яко кажучи, не зовсім дружні стосунки, але, повторюся, мене це не обходить. За виступами харків’ян у Лізі Європи намагаюся спостерігати, але сказати, що за них вболіваю, не можу. Те ж саме — і про «Шахтар» з «Динамо». Мене цікавить тільки «Дніпро».

— Гра з «Металістом» завершить міні-турнір, в якому всі чотири провідні команди зіграли між собою впродовж місяця. Поки що в дніпропетровців троє очок після ігор з «Динамо» та «Шахтарем». Вас задовольнив цей результат?
— У принципі, можна було розраховувати й на більше. Адже чудово пам’ятаєте перипетії матчу з «Шахтарем» — гра закінчилася нашою поразкою, але цілком могли досягти й кращого результату. Відповідно нині мали би більше очок, тому деяка незадоволеність залишилася.

— Тільки лінивий не говорить, що нинішній сезон — реальний шанс для «Дніпра» потрапити в Лігу чемпіонів. Усі передумови начебто є: кризове «Динамо» й навпаки — відчутний прогрес вашої команди. Боротиметься, щоправда, ще й з «Металістом»…
— Перед кожним сезоном «Дніпро» розглядають претендентом на потрапляння в зону Ліги чемпіонів, проте вирішити це завдання нам не вдавалося. Сьогоднішні результати команди дозволяють сподіватися на потрапляння до кваліфікації Ліги чемпіонів. Але все вирішуватиметься у весняній частині чемпіонату.

— А що скажете про літньо-осінню частину? 13-й тур позаду, майже екватор. Мабуть, не завадить зробити якісь проміжні підсумки…
— Наразі висловлю повне задоволення результатами команди, бо ведемо успішну боротьбу на трьох фронтах. У порівнянні з минулими сезонами — прогрес очевидний.

— Наостанок про Віталія Денисова. Кілька днів тому у відповідь на запитання про інтерес до нього з боку російських «Локомотива» та «Крильєв Совєтов» він порадив звернутися до керівництва. Звертаємося, питаємо…
— По ньому не може бути пропозицій апріорі, оскільки в Денисова 31 грудня закінчується контракт із «Дніпром». На сьогодні з його агентом не знайшли спільної мови, з фінансової точки зору, для продовження угоди. Тому будь-який клуб, який зацікавлений у послугах Денисова, після закінчення його контракту з «Дніпром», до нас звертатися не буде. Вони контактуватимуть або з самим Віталієм, або з його агентом.

Гліб КОРНІЄНКО, “Український футбол”