— Юрію, наскільки важко виходити на поле, коли ще за півгодини до цього, ти про це навіть не здогадуєшся?

 

— Мені здається, що навпаки так легше. Коли ти знаєш, що гратимеш в основному складі, то налаштовуєш себе на гру, накручуєш себе, думаєш про якісь моменти. А коли ти на заміні, то завжди більш розслаблений. Не те, що зовсім не налаштовуєшся, але просто розслаблений. Так що я був абсолютно спокійним. Можливо, що так навіть і краще, адже не переживав. Сказали виходити на поле за 20 хвилин до гри і все, треба виходити.

 

— З цією заміною схема гри команди не змінилася?

 

— Схема залишилася такою ж. Один гравець не може ж поміняти усю гру. Робив все те, що напрацьовували на тренуваннях.

 

— Наскільки швидке вилучення у суперника вплинуло на гру?

 

— На мій погляд, після цього раннього вилучення нам треба було грати більш агресивно. Ми все ж таки проти «Динамо» діяли обережно і просто. Але у цій ситуації потрібно було грати більш впевненіше і агресивніше в атаці. Можливо, спочатку ми трохи побоювались суперника, а вже у другому таймі у нас вже з’явилося більше простору. Я навіть не можу згадати, щоб до нашого першого голу «Динамо» якось гостро переходило середину поля. В цей час ми повністю взяли гру під свій контроль. Так, ми діяли у більшості, але у першому таймі не можна було сказати, що ми у нерівних складах контролювали гру. А от вже після перерви все це змінилося, і ми довели справу до логічного завершення.

 

— Сьогодні вперше на іграх команди був застосований VAR. Як до цього відносишся?

 

— Насправді, я – проти. Мені не сподобалося. Сьогодні він може нам допомогти, завтра іншій команді, але, на мій погляд, це певною мірою гальмує футбол, адже ти весь у грі, а тут просто стоїш п’ять-шість хвилин і чекаєш рішення. Мені це не подобається. Без цього гра значно динамічніше і для футболістів, і для вболівальників. Але тут у кожного своє бачення і думка.

 

— Від Супряги очікували сьогодні такої гри?

 

— Звичайно, очікували. Ми завжди від нього таку гру чекаємо. Він на зборах забивав у кожному матчі, у минулому турі забив «Карпатам», і, Слава Богу, сьогодні забив три! Вважаю, що він – молодець і повністю заслужив цей успіх.

 

— Тепер попереду «Шахтар». Така перемога більше надихає і чи не розслабить вона команду?

 

—  Те, що така перемога нас надихне – це сто відсотків. А сьогодні у роздягальні Дмитро Станіславович сказав, що у нас хороші футболісти, хороша команда, але не вистачає великих перемог, саме як раз з такими командами, як «Динамо».  І коли ми здобудемо три очки з такою командою, то і впевненість до нас прийде. Так що сьогоднішня перемога для нас великий стимул на майбутнє. Подивимося, як буде складатися гра із «Шахтарем», але тепер, звичайно, ми будемо почувати себе значно впевненіше.