Сімферопольська “Таврія” здійснила гучний трансфер. Трирічний контракт з кримським клубом підписав 31-річний півзахисник Сергій Назаренко, який раніше виступав за дніпропетровське “Дніпро”. У розмові із журналістом сайту “Футбол 24” агент Назаренка Шандор Варга розповів про деталі трансферу свого клієнта. 

– Шандоре, ви ще у квітні приїздили в Дніпропетровськ на переговори стосовно продовження контракту Сергія Назаренка. Не раз ви казали, що знайшли спільну мову із керівництвом клубу по цьому питанні, чому ваш клієнт так несподівано перейшов в “Таврію”?

– Це не правда, я не міг такого сказати…

– Ви казали, що переговори складаються добре, залишається лише поставити підписи під контрактом…

– О це вже ближче до істини. Переговори із “Дніпром” складалися добре, але так і не увінчалися підписами під новим контрактом, а тут нам поступила пропозиція від “Таврії”. Сергій усе зважив і вирішив переїхати в Крим. Він добре знайомий із Семеном Альтманом по роботі в збірній, тому зважився на участь у цьому перспективному проекті. Я був разом із Сергієм в Криму, ми були раді зустрітися зі старими друзями – Максом Калініченком та Володею Єзерським. Взагалі, Сергія в “Таврії” дуже добре прийняли.

– На рішення Назаренка не вплинули стосунки із Хуанде Рамосом? Можливо, він побоювався за місце в основі?

– На рішення Назаренка вплинули стосунки із Альтманом, а не Рамосом. Як ви знаєте, Сергій виходив на поле із капітанською пов’язкою, в останніх семи матчах забив шість голів. Тобто, підстав побоюватися за місце в основі у нього не було.

– Керівництво “Дніпра” не намагалося відмовити Назаренка від переїзду?

– Керівництво “Дніпра” поставилося до його бажання із розумінням. Взагалі, вони дуже гарно повелися в цій ситуації. Назаренко у “Дніпрі” із 1992 року, тобто наступного року він би святкував 20-річя перебування у дніпропетровській команді. Мені здається, що він є рекордсменом клубу по кількості проведених ігор і забитих голів. Зважаючи на це, керівництво “Дніпра” пообіцяло влаштувати свято на честь Сергія Назаренка. Про це було повідомлено на зібрані усієї команди.

– У “Дніпрі” наразі залишається інший ваш клієнт Андрій Русол. Ви вже приїздили на переговори із керівництвом клубу стосовно продовження угоди з ним. Він не покине “Дніпро”?

– В Русола контракт закінчується через півроку, зараз зарано говорити про те, де він гратиме згодом.

– Взагалі, в інших ваших клієнтів зміни команд не передбачається?

– Ні, думаю, новин у цьому плані не буде.

 

“Футбол 24”