Футбол 24 поспілкувався із наставником Дніпра Мироном Маркевичем після повернення команди зі збору в Іспанії. Мирон Богданович розповів про готовність команди, стан Руслана Ротаня та оцінив можливих новачків.

 

— Мироне Богдановичу, задоволені зборами в Іспанії? На скільки відсотків зараз готова команда?
— В принципі, задоволений. Хлопці повністю віддавалися тренувальному процесу. І вже є покращення в двосторонніх матчах, так що, можу сказати, що задоволений. Готовність наразі складає відсотків 60-70, не більше.

 

— Роман Зозуля — як оцінюєте його гру на зборах?
— Я радий, що він почав забивати.

 

— Як можете оцінити гравців, що перебувають на перегляді?
— Я думаю, що з Адамюком ми підпишемо контракт. Петров досить непогано виглядав, але, в силу різних причин, мабуть не залишиться. В нього там є пропозиції з інших команд. Хоча він себе непогано проявляв, але є деякі нюанси.

 

— Романа Безуса вам вдалося на другому зборі розізлити в спортивному сенсі?
— Безус виглядає трошки краще. Я йому знову говорив, щоб він шукав причину в собі і грав швидше, віддавав м’яч швидше і боровся за м’яч, а не дивився, як це роблять інші. Зараз такий футбол, що потрібно скрізь відпрацьовувати – і в обороні, і в атаці. Зрушення є, але все залежить від нього, я не буду його вмовляти. Він сам має це розуміти — якщо хоче потрапити в збірну, грати в основному складі, то повинен кардинально змінити своє ставлення. Я на нього розраховую.

 

— Як себе почуває Руслан Ротань?
— Він вже почав бігати, а з 15-го числа вже почне працювати в загальній групі, подивимось, як його до перших матчів підвести.

 

— Стосовно інших гравців, які мали проблеми з фізичним станом — Матеуса, Кобахідзе…
— Кобахідзе поки ще не тренується. Стосовно Матеуса, то завтра лікарі винесуть вердикт, поки ще не можна нічого сказати.

 

— Стосовно майбутнього Дніпра є якісь новини?
— Наразі про це нічого не можу сказати. Знаю тільки, що в Швейцарії генеральний директор і спортивний директор зустрічалися з президентом, але вони ще знаходяться там. Напевно, коли вони повернуться, тоді щось стане відомо. Але, то більше їм питання потрібно задавати, тому що вони спілкувалися з президентом, вони краще знають ситуацію.

 

 

football24.ua