Післяматчева прес-конференція головного тренера СК Дніпро-1 Дмитра Михайленка:
— Важкий матч у нас вийшов. Суперник відмінно захищався і був дуже мотивований, і ми задоволені такою перемогою — важкою, вольовою. Для нас це дуже важливо зрозуміти, що у нас є характер і ми можемо виривати перемоги в кінцівці матчу, коли матч складується не на нашу корить. Тому ми задоволені і у нас гарний настрій.

 

— Перед вами ваш колега сказав, що СК Дніпро-1 подовгу розігрував м’яч, тому у них був час перебудовуватись. Згодні з цим?
— Так, у нас практично усі матчі так проходять, адже суперники грають у захисті дуже низько. І навіть, коли проводить контратаки, то тримає у захисті чотири — п’ять гравців. Суперник проводив швидкі атаки, били вперед і там вигравали боротьбу. Навіть коли ми відбирали м’яч, то у ас не було простору для атак. У першому таймі можна згадати коли Супряга втікав, але його у штрафному майданчику дістав у підкаті суперник, потім були подібні моменти у того ж Супряги та Войцеховського, але поки що у нас група атаки такого рівня, що їм важкувато вдаються обіграні один в один. Тому ми втрачали м’яч і ці атаки не мали результативного завершування. Тому ми шукаємо інші ходи, намагаємось пройти ешелонований захист суперника за рахунок передач та переміщень.

 

— В цьому матчі пройшла досить серйозна ротація складу, повернулися збірники. В якому вони стані?
— Ось вони як раз у доброму психологічному стані, адже цього не можна сказати про тих, хто грав проти ФК Дніпро, у той час, як збірники отримали три перемоги в групі. Тому їх місце у складі не обговорювалось, тим більш, що вони добре виглядали на тренуваннях. До того ж, у них хороша якість гри і наша довіра до них залишається дуже високою. У них високий потенціал, ми спілкуємося із тренерами збірної та отримуємо добрі відгуки про їх гру. Ми розуміємо, що ці хлопці — майбутнє СК Дніпро-1 і нам потрібно їм довіряти. І такі важкі матчі допомагають їм прогресувати.

 

— За кілька хвилин до голу Кравченка, один з фахівців на трибуні сказав, що він взагалі не розуміє, чому команда на нього мала грає — достатньо йому віддати м’яч і Кравченко заб’є. Як прокоментуєте таку ситуацію?
— Хлопець, напевно, володіє якимось здібностями, якщо він так пророкував цей епізод. Можливо, треба його в команду взяти, щоб він нам підказував, кого саме ставити, особливо це форвардів стосується (сміється). А якщо серйозно, то так воно і є, але не так просто вийти на ударну позицію, адже тут також грають живі люди, які вміють добре захищатися, блокувати удари і особливо можливостей для ударів у нас і не було — ні у Бєляєва, ні у Когута. І якщо подивитися інші матчі, то ми дивимось, як грають проти ФК Дніпро, проти Металіста-1925 і їм протистоять команди у більш відкритій грі. Ми вже декларували своє завдання і суперники розуміють, що їм доводиться грати проти сильної команди, тому їх манера гри у тому, щоб відійти в оборону і чекати наших помилок.

 

— Попереду непросте турне. Який настрій на цей виїзд?
— Значно кращий, ніж якби ми зіграли сьогодні внічию. Ми отримали позитивну ін’єкцію після другого забитого голу, тому настрій зараз відмінний. Готуємося привезти максимум очок з цієї південної подорожі, але графік дуже важкий.

 

— Вас турбує психологічний стан форвардів, які котрий матч не можуть забити?
— У тих бесідах, що ми ведемо з ними, вони почуваються впевненими, але одна справа говорити, а інша виходити та грати. У нас четвірка нападників, які на цей час приблизно одного рівня. Можливо, потенціал у Супряги вище, але він поки що не грав на такому рівні. Той же Войцеховський вже зрілий футболіст, але у нього є проблеми із технічним оснащенням, що не дає йому забивати стільки, скільки ми від нього очікуємо. Теж саме по Захарківу. А по Дмитру Сулі: одна справа грати в команді, яка в основному стоїть біля власних воріт, і у тебе багато попереду простору і часу для прийняття рішення, і зовсім інша, коли ти під опікою двох захисників, і у тебе немає часу на удар, чи передачу. В цьому і є різниця. Серед них є конкуренція і ні у кого немає гарантії, що буде один хтось грати. Ми дивимось на ігри, тренування, а вже їх професіоналізм, їх вміння змагатися за місце в складі, і якщо цього немає, то його місце в футболі буде під питанням. У нас ще небагато матчів залишилось в цьому році, але ми на всіх розраховуємо і я вірю, що вони нам принесуть користь.

 

— Для вас принципово посісти в чемпіонаті саме перше місце, чи будете задовільні і другим, яке надасть право грати у першій лізі?
— Ми бачимо, що відбувається у цій лізі і наскільки рівень мотивації змінюється матч від матчу. Я бачу наскільки нам важко боротися за перемогу. Я вірю в те, що ми вирішимо завдання і для мене принципово, щоб це було перше місце, тому що ми команда з амбіціями і у нас достатньо людей, які не люблять програвати.

 

— Чому не грав Польовий?
— У нього мікротравма і ми сподіваємося, що він до нашого турне в Одесу та Миколаїв одужає.

 

 

Прес-служба СК Дніпро-1