Головний тренер СК Дніпро-1 Дмитро Михайленко відповів на запитання журналістів на презентації новачків команди.

 

— Ми вже не перший раз включаємо до клубної заявки представників дніпровської Академії — це наша стратегія, розуміння перспективи, адже без власних вихованців нам важко буде існувати і прогресувати в подальшому. Хороші футболісти виходять, як правило з нашої Академії, і за них ведеться боротьба. І Валентин Рубчинський і Арсеній Батагов — вихованці нашої Академії, які ще досі виступають в ДЮФЛУ, але їх прогрес і якість допоможуть нам у майбутньому. А тут ми ще показуємо іншим хлопцям, що ми дивимося на своїх вихованців, і орієнтуємося на нашу молодь. Надіюся, що вже у цьому сезоні хтось з цих хлопців дебютує у Першій лізі, а можливо навіть обох, щоб вже зараз вони відчули справжній накал боротьби на такому рівні. Що стосується інших новачків команди, то ми за усіма вже давно стежили, а деяких запрошували ще у Другу лігу, але тоді розуміли, чому вони не хотіли переходити, але тепер вже з’явилася можливість їх підписати, а двох взяти в оренду — Зураба Очігаву і Ореста Кузика. Юрій Романюк і Вадим Яворський підписали повноцінні контракти. Усі володіють хорошими якостями, а нам потрібна була конкуренція на ці позиції — це група атаки та центральний захисник. Так що ми задоволені трансферами і хлопцями. На зборах ми побачили що в цих футболістах ми отримали хорошу допомогу, стали сильнішими і більш зрілими. Ще важливий момент — усі знаходяться у чудовому футбольному віці, при цьому вже володіють достатнім досвідом ігор на найвищому рівні. Дуже розраховуємо на них у цих матчах, що нам залишились в цьому сезоні в чемпіонаті та в Кубку України. Націлюємо їх на серйозну боротьбу, на виконання завдань потрапити в УПЛ з першого місця.

 

Щодо орендованих футболістів, то в договорах гравців є пункт про продовження у подальшому з ними контракту. Це все залежало від клубів, з яких вони до нас перейшли — київського Динамо та грецької Яніни. Тепер же все залежить від самих хлопців, як вони себе проявлять у найближчі місяці.

 

Ще на самому початку створення клубу ми декларували, що будемо спиратися в першу чергу на вихованців дніпровського футболу. Гравці, які зараз рухають нашу команду вперед і приносять багато користі як раз вихованці нашої Академії — це Олександр Назаренко, Ігор Когут, Олександр Сніжко, Максим Лопирьонок та інші. Взяти людей з боку і зробити з них команду — дуже важко. А у нас хлопці, які поєднані загальним минулим, ідеями, у яких багато тут друзів і знайомих. Це наша політика клубу в подальшому розвитку. І у нас дійсно багато хлопців з Академії зараз в різних юнацьких збірних, що говорить про їх високий рівень.

 

Що стосується першого офіційного матчу в цьому році проти Металіста-1925, то сьогодні вже часто говорили про Прем’єр — лігу, і у нас іншого настрою, окрім перемоги, бути не може. Зі стратегічної точки зору у нас є перевага над харків’янами, ми попереду на п’ять очок, значить нашу команду влаштовує і нічия, а суперник більше буде йти вперед і грати, можливо, не у зовсім традиційній для себе манері. Ми дуже довго чекаємо на цей матч, і дійсно вже у повітрі відчувається напруга, так що налаштування буде дуже великим, і тут більше треба буде заспокоювати, ніж налаштовувати на гру. Радує те, що прийде велика кількість вболівальників, є велика увага до матчу, і це буде своєрідною відповіддю тим, хто вирішив не розширювати УПЛ до 16 клубів.

 

Сьогодні ми проведемо заключний спаринг проти запорізького Металурга. Розраховуємо отримати відповіді на деякі запитання по готовності гравців у цьому матчі. Суперник, на наш погляд, досить похожий, і з тренерським штабом ми усі добре знайомі, тому якоїсь агресії на полі не буде.

 

 

scdnipro1.com.ua