Новачок Дніпра Роман Безус дав ексклюзивне інтерв’ю MatchDay, в якому розповів, чому підписав повноцінний контракт з Дніпром і чи збирається він зіграти в одній команді з Франческо Тотті.


— Рома, про твій перехід до Дніпра говорили передусім як про аренду. Але ти підписав повноцінний трьохрічний контракт…
— Це рішення президентів клубів Ігоря Суркіса та Ігоря Коломойського. Я був не проти щоб підписати з Дніпром повноцінний контракт.

 

— Як щодо адаптації в новому колективі?
— Думаю багато часу для адаптації мені не буде потрібно, оскільки більшість хлопців я знаю по збірній України. З ким житиму в кімнаті поки не знаю. Для мене це не дуже важливий момент. В Дніпрі у мене буде 19 номер. Ті числа, під якими я грав в інших командах, зайняті. З вільних мені сподобався цей номер. Зараз вирушаю на збори з командою. Хлопці їдуть разом з дружинами, але через те, що мій трансфер відбувся в останній момент, ми з дружиною вирішили що вона лишиться в Києві з сином. Ми просто не встигли б зібрати речі до такої поїздки, до того ж дитині потрібно було зробити прививку. Мені б дуже хотілось щоб вони були поруч.

 

— Чи були варіанти переходу закордон?
— Дзвонили люди, пропонували деякі клуби, але ніякої конкретики не було. Я говорив щоб вони дзвонили в клуб і там домовлялись.

 

— Хто займався твоїми справами? При трансфері з Ворскли в Динамо тебе представляв Шандор Варга…
— Шандор Варга лише допомагав при переході з Ворскли в Динамо, але надалі ми не знайшли спільної мови. В юридичних тонкощах при трансфері в Дніпро мене консультував Денис Андрієнко.

 

— Чому ти обрав саме Дніпро?
— Це клуб, який входить до категорії найкращих в Україні. Мене захотіли бачити в цій команді і я був тільки за. Я говорив з головним тренером Мироном Маркевичем. Він переконав у правильності переходу в Дніпро. Що він мені сказав? Це вже наш секрет.

 

— Ти сподіваєшся на те, що Мирон Богданович реанімує тебе?
— А для чого мене реанімовувати? (Сміється) Я себе дуже гарно почуваю!

 

— Чому не вийшло закріпитись у стартовому складі Динамо?
— Я не готовий про це сьогодні говорити.

 

— Чи є образа на головного тренера Сергія Реброва, оскільки ти не часто грав?
— Які можуть бути образи якщо команда на першому місці? Те, що я не грав, це було його рішення. Перед тим як перейти до Дніпра у мене була телефонна розмова з президентом Динамо Ігорем Суркісом. Він сказав що по моїй роботі до мене претензій не було. Останніми словами, які пролунали з його вуст було: Обіймаю! Цілую!

 

— В свій час ти говорив про мрію зіграти в римський Ромі разом з легендарним Франческо Тотті…
— Він досі грає! Тому все можливо!