Гості перед матчем проти Дніпра-1 мали певні проблеми із складом — через дискваліфікацію пропускали матч центральні захисники команди Рафальський та Чмеленко. У дніпрян після травми продовжує відновлюватися Кравченко, але повернулися збірники, в результаті Бєляєв вийшов у стартовому складі.

 

Після невеликої розвідки господарі створили перший небезпечний момент на 15-й хвилині. Це Когут перехопив м’яч і просунувшись вперед віддав передачу наліво, звідки Бєляєв зробив простріл до лінії воротарського майданчику, а там Войцеховський, у дотик завдавав удару, випередивши захисника, але м’яч пройшов поруч зі стійкою. Поступово Дніпро-1 став притискати суперника до його штрафного майданчика. Особливо гострими атаки господарів були з лівого флангу, звідки постійно вдавалися гострі простріли у володіння Кулініча. В середині тайму Хучбаров і Бєляєв помінялися флангами і майже перший простріл Каміля з правої бровки ледь не призвів до неприємностей у воріт гостей — це Кулініч не зумів зафіксувати м’яч і най його щастя першим до нього встиг партнер. А невдовзі Кулініч вже самовіддано зіграв на виході після гострого навісу Польового зі штрафного. Взагалі арбітр давав жорстко грати гравцям, і доволі рідко фіксував порушення з обох боків.

 

Гості відповідали дуже рідко. Першу гостру атаку Мир провів на 33-й хвилині, коли Цибульський втікав від захисників Дніпра-1 правим флангом, але форвард горностаївців далеко відпустив від себе м’яч. Але саме він і відкрив рахунок у матчі. Після подачі Сорокіна Цибульський не кращим чином зупиняв м’яч, але тут йому на допомогу прийшов Логінов, від якого м’яч знову відскочив до Цибульського і нападник влучно пробив під поперечину з кількох метрів — 0:1. Це був перший і останній удар гостей у всьому матчі! Одразу після попущеного голу Дніпро-1 перейшов до більш активних дій, а на вістрі атак у господарів двічі опинявся Сніжко, але перший його удар пройшов поруч зі стійкою, а друга спроба, тепер головою, вийшла не дуже сильною і Кулініч впевнено ліквідував перспективний момент дніпрян.

 

У перерві Дмитро Михайленко провів одразу дві заміни — на вістрі атаки Войцеховського змінив Сула, а на фланзі Поплавка вийшов замість Хучбарова. Вже у перші 5 хвилин другого тайму господарі подали два кутових, а далі з перспективної позиції бив Сула — трохи неточно. За хвилину з тій же точки бив Бєляєв, але влучив у свого ж партнера Сулу. Той же Бєляєв після індивідуального проходу міг завдати удар з лінії штрафного майданчика, але в останню мить йому завадив захисник.

 

Господарі продовжували володіти ініціативою, але особливої гостроти біля воріт суперника їм зробити не вдавалося. Більш того, ближче до середини тайму гостям вдалося дещо відвести гру від власних воріт. Саме в цей час Дмитро Михайленко випустив замість Когута Захарківа і господарі перейшли на гру у два форварди. І одразу ж дві нагоди зрівняти рахунок втратив Сула. Спочатку нещодавній новачок Дніпра-1 побив у поперечину після пасу Поплавки, а у наступній атаці Сула завдавав удар головою –м’яч пройшов поруч зі стійкою. На 75-й хвилині після масованої атаки Поплавка накинув м’яч на воротарський майданчик і там трохи не вистачило Захарківу випередити захисника. Так господарі заробили десятий кутовий у матчі, розіграш котрого завершився ударом у ближній кут Бровченка, але м’яч влучив у бокову сітку. Потім Сула зумів виграти боротьбу у суперника і завдав удар з гострого кута — віще воріт. Невдовзі Логінов замикав головою подачу Польового — знову м’яч не влучає у ціль. В кінцівці гри кілька рішень арбітра викликали питання з боку дніпрян, а саме спочатку рефері побачив гру рукою у Сніжка, чим зірвав перспективну атаку господарів, а потім не помітив фолу з боку гостей після падіння у штрафному майданчику Мира Захарківа.

 

А на 89-й хвилині Дніпро-1 втратив одразу два шанси відновити рівновагу — двічі гостро прострілював Польовий, і спершу невдало його замикав Логінов, а потім Захарків головою пробив повз дальнього кута. У компенсовані арбітром 5 хвилин дніпрян кинули усі сили на те, щоб врятуватися, але так і не зуміли пробити захисну стіну суперника. Перша поразка Дніпра-1 на власному полі.

 

СК Дніпро-1 (Дніпро) — Мир (Горностаївка) 0:1 (0:1)

 

Друга ліга. Група Б. 8 вересня. Дніпро-Арена. 3600 глядачів.

 

СК Дніпро-1: Варцаба, Бровченко, Лопирьонок, Логінов (к), Польовий, Ляшенко, Хучбаров (Поплавка,46), Когут (Захарків, 67), Сніжко, Бєляєв (Шаповалов,82), Войцеховський (Сула,46). Запасні: Юрчук, Сухар, Ткаченко
Головний тренер: Дмитро Михайленко

 

Мир: Кулініч (к), Притиковський, Іздебський, Шмиголь, Бринько (Красов,81), Сорокін, Савченко (Черніков,77), Цурупін (Боровик,73), Бондаренко, Цибульський (Ковернік, 90+2), Доценко Запасні: Антоненко, Шмат, Безсалов
В.о. головного тренера: Олександр Сопільняк

 

Попередження: Сніжко (39), Бєляєв (45+1) — Цурупін (34), Бондаренко (44), Кулініч (80), Цибульський (87) Гол: Цибульський (40)

 

Удари: 14(2, 1 поперечина) – 1(1)
Кутові: 10 -1
Фоли: 12 – 10
Офсайди: 1 – 1

 

 

Пресс-служба СК Днепр-1