Прес-конференція головного тренера СК Дніпро-1 Дмитра Михайленка після матчу з ФК Мир.

 

— Дуже прикра поразка. Тим не менш, я хотів би привітати команду-суперника, яка витримала і знайшла свій момент, який реалізувала. Гості добре захищалися, а наша команда слабко зіграла в атаці, особливо в завершальній частині. Звісно, ми засмучені, що не набрали сьогодні очок. Тим більш напередодні Дня Міста, ми бажали досягти іншого результату. Але потрібно рухатись дали, пережити цю поразку і підіймати голову.

 

— Як оціните дії форвардів?
— Нападників потрібно оцінювати по забитим м’ячам. Більшу частину матчу ми граємо біля штрафного майданчика суперника, тому нам потрібно забивати голи. І форварди повинні грати результативно. Якщо вони не забивають, то значить власну роботу вони не виконали.

 

— Команда не реалізувала багато моментів, наче пороблено. Той же Бєляєв сьогодні часто втрачав м’яч у простих ситуаціях.
— Знаєте, у мене особливо немає забобонів. Я більше вірю у майстерність футболістів. Статистика у нас погана. У другому таймі ми десять разів пробили у бік воріт і не разу не влучали. Звичайно, з такою реалізацією нам важко. Потрібно хоча б влучати у ворота. Голкіпер Миру не зробив чогось екстраординарного: була поперечина, а все інше — повз ворота. А те, що Бєляєв сьогодні зіграв можливо не так, як вже привчив вболівальників, то цьому є пояснення: він тільки учора повернувся зі збірної. Переліт, плюс непростий регламент турніру, в якому він брав участь – три гри за чотири дні, тому тут присутня втома. І не будемо забувати, що він ще не досвідчений гравець, і очікувати від нього стабільної гри поки що передчасно. Він намагався робити те, що ми від нього хочемо бачити, але сьогодні у нього була менша ефективність.

 

— Ваш колега сказав, що Дніпро-1 недооцінив суперника. Які ваші висновки?
— Висновки ми зробили ще після п’ятого туру. Ми розуміємо, як проти нас будуть грати. І той підбір футболістів, що у нас є, не дає можливості нам грати інакше. Ми повинні грати більш інтенсивно і гостро. За рахунок передач вперед підіймати темп, і це у нас не виходило у першому таймі. По перерві стало виходити, але підвела реалізація. Нам потрібно приймати більш правильні рішення, коли завдаємо удари з 16-ти-18-ти метрів. Тому висновки вже зроблені. А питання недооцінки у нас не було. Ми ретельно готувалися, адже це команда, яка обіграла Металіст-1925 і вона дуже кваліфікована. Можливо у них грають футболісти, які не пройшли рівень УПЛ, але вони мають досвід першої та другої ліг. Вони вміють боротися, захищатися, у них все добре з бійцівськими якостями. А ті невдачі, що у них були у попередніх чотирьох матчах, так це пов’язано з іншими речами. Команді значно простіше захищатися. Тоді їм потрібно було атакувати і вони зіштовхнулися з тією ж проблемою, яка була у нас сьогодні. Ми все це знаємо і розуміємо, що на нас чекає надалі.
В першому таймі у нас грали на флангах хлопці ще зовсім молоді, і майстерності їм не вистачає. І хороші ігри у них будуть чергуватися з не самими вдалими. Потрібно працювати, терпіти і вимагати більше від себе, від партнерів, і удосконалюватися самим індивідуально та в команді.

 

— Коли повернеться на поле Кравченко і на цьому тижні з заявки клуба на сайті ПФЛ зник Чеберячко. З чим це пов’язано?
— Кравченко ще відновлюється після травми, ми всі дуже чекаємо, коли він зуміє повернутися на поле. Щодо Чеберячки, то невдовзі Євген зробить для уболівальників заяву, стосовно свого майбутнього. А крім того ми внесли у заявку голкіпера Бабічина, адже нам для нормальної роботи потрібно три воротаря.

 

 

Пресс-служба СК Днепр-1