29 серпня 1999 року «Дніпро» проводив матч 9 туру у Львові з «Карпатами».

«Дніпро» вийшов на поле у такому складі:  Максим Старцев, Віталій Бєліков, Геннадій Приходько, Сергій Задорожний, Сергій Матюхін, Георгій Стратулат, Андрій Зубченко, Олександр Савенчук, Сергій Валяєв, Юрій Слабишев, Сергій Шевцов (капітан).

На заміну в другому таймі виходили  Олексій Телятников,  Сергій Косілов та  Денис Онищенко.  В запасі залишились: Артем Куслій, Богдан Шершун, Ігор Бездольний, Ігор Хоменко.

Протягом 60 хвилин гра проходила з перемінним успіхом. Гольові моменти мали і львів’яни, і дніпряни. Запам’яталася атака «Дніпра», під час якої спочатку Сергій Валяєв дальнім ударом метрів з 25 поцілив у стійку, а потім Олександр Савенчук метрів з 7 «розстрілював» Богдана Стронцицького, та голкіпер «Карпат» врятував свою команду.

0:0 на 60-й хвилині. Далі почався суцільний жах. Протягом шести хвилин, з 61-ї по 66-ту, Максим Старцев тричі дістав м’яча з сітки своїх воріт. Всі три рази відзначився гравець «Дніпра» часів В’ячеслава Грозного Іван Гецко. Ані його персональний «опікун» Сергій Матюхін, ані інші оборонці дніпрян були не в змозі зупинити Гецка.

Трохи відійшовши від шоку, дніпряни намагалися скоротити розрив у рахунку. Гольові моменти мали Шевцов, Зубченко, Телятников, але Богдан Стронцицький був непробивним.

На 87-й хвилині Іван Гецко забив свій четвертий м’яч, довершивши розгром «Дніпра». Покер за 26 хвилин і хет-трик за 6 хвилин – рекордні показники в чемпіонатах України.

4:0.

Ганебна поразка «Дніпра» викликала жваве обговорення на гостьовій книзі вболівальників «Стіна». Особливо відзначився в дискусії багаторічний спортивний оглядач 11-го Дніпровського телеканалу Олександр Хіміч (HISA), чиї тексти наведені на сторінці матчу. У свою чергу, широко відомий серед вболівальників Юрій Макодзеба (Алеша Днепрович) зробив, як тепер зрозуміло, на диво пророчий висновок: «С «Приватбанком» у «Днепра» нет будущего»…

.

«Дніпро» залишився на 13 місці в турнірній таблиці.

Після 9-го туру в чемпіонаті України розпочалася чимала пауза – спочатку на матчі збірної України, а далі – … щоб ігри чемпіонату не завадили виступу українських клубів, перш за все «Динамо», в єврокубках. Причина цілком дебільна, але саме такими були тодішні українські футбольні реалії…

Наступний тур відбудеться аж через чотири тижні (!!!). «Дніпро» прийматиме на «Метеорі» аутсайдера – одеський «Чорноморець».

.

Сторінка матчу «Карпати» – «Дніпро» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/29-1999-9-40.html

Відеоогляд матчу «Карпати» – «Дніпро» – https://www.youtube.com/watch?v=Gkv0_yf9vyA

Сторінка «Дніпро в сезоні 1999/2000» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/19992000_13.html

Розділ «Історія Дніпра за роками» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/blog-page.html

.

rosl_79, спеціально для FCDNIPRO.COM

.