8-ма хвилина. Гравець Дніпра Матеус виконував передачу зліва на Євгена Селезньова, однак той впав і м’ячем заволодіти не зумів. Після матчу Євген доводив, що його падіння сталося через відверту затримку від Валентина Ілієва.

 

Мирослав Ступар: Арбітр Бойко, очевидно в силу своєї профнездатності, часто перебуває в центрі нашої уваги. Хоча піар навколо особистості цього арбітра надто великий. Вважаю, що у цьому матчі арбітр не просто помилявся, а був непослідовним у своїх рішеннях. Підстави, щоб призначати пенальті за порушення на Селезньові, були беззаперечними. Цей момент Бойко однозначно бачив, оскільки видимості йому ніхто з гравців не перекривав. Ілієв не просто штовхнув суперника в спину, а банально схопив Селезньова за барки і завалив.

 

Сергій Шебек: Це навіть не дискусійний, а очевидний момент, в якому арбітр був зобов’язаний призначати пенальті. Ілієв відверто розвернув Селезньова за шию. Тут вартувало не лише вказувати на одинадцятиметрову позначку, а й попереджувати оборонця Волині. Але, припустимо, Бойко цього моменту не побачив. В такому випадку йому був зобов’язаний допомагати арбітр за ворітьми Сергій Даньковський. Цього не сталося. І як ту не процитувати Ігоря Гамулу, котрий в ефірі популярної програми задався питанням: Навіщо суддів за ворітьми взагалі ввели?

 

20-та хвилина. Хавбек лучан Ерік Бікфалві передачею врозріз виводив сам на сам з воротарем суперників Яном Лаштувкою Душана Савіча. Той вдарити не зумів, бо впав, демонструючи, що проти нього сфолив оборонець суперників Дуґлас. Рефері вважав так само, призначив пенальті і вилучив дніпровського бразильця з поля.

 

Мирослав Ступар: В цьому моменті варто вести мову про несправедливий пенальті, а тим паче про червону картку. Бойко від цього моменту був, начебто, не дуже далеко, але диввся його в спину Дуґласу. Якщо б арбітр бачив епізод в профіль, тобто, замість бігти за нападником вийшов на діагональ, шансів розібратися в ситуації було б більше. Справді, невеличкий поштовх у спину від Дуґласа був, але це був не той контакт, після якого гравець падає так демонстративно, як це зробив Савіч. Це — очевидна помилка арбітра.

 

Сергій Шебек: З тієї позиції, з якої епізод бачив Бойко, розібратися в ситуації було складно. Арбітр бачив спини Савіча і Дуґласа, перед ним вийшло нашарування з двох гравців. Савіч справді впав настільки красиво, що арбітр зі своєї позиції не міг трактувати момент по-іншому, ніж як порушення. Якби суддя міг опинитися в районі кута штрафного майданчика, він бачив би епізод в розріз. Однак Бойко, котрий начебто й багато бігає, носиться як ракета, до оптимальної точки огляду не встиг. Можливо, судді не вистачило розуміння ситуації, позиційного чуття, щоб побачити момент з оптимальної точки. Ні додатковий арбітр за ворітьми, ні суддя на лінії допомогти Бойкові теж не могли, бо з-за воріт проглядалося таке ж нашарування з двох гравців, але спереду. А лайнсмену видимість перекривали двоє інших футболістів.
Пенальті тут не було, і я не згоден з деякими експертами, котрі стверджували, що Дуґлас штовхав Савіча в спину. Якщо розглянемо епізод покроково, то побачимо, що Савіч почав падати ще в момент, коли ліва рука оборонця Дніпра разом з плечем була відведена в сторону. В цьому епізоді нападник Волині мав отримати попередження за симуляцію.

 

70-та хвилина. Півоборонець Волині Ванче Шиков отримав пряму червону картку за підкат ззаду проти Джаби Канкави.

 

Мирослав Ступар: Рішення арбітра вважаю абсолютно правильним.

 

Сергій Шебек: Справедливе вилучення за грубий стрибок в ноги ззаду. Єдине – це рішення Бойко мав приймати раніше. Коли маєш показувати червону картку, не треба застосовувати принципу переваги.

 

ua-football.com