− Віталію, результати «Дніпра» пішли вгору. Якщо відійти від цифр на табло, чи дійсно якість командної гри стала вищою?

− Що раніше, що зараз ми націлюємось на результат, прагнемо перемогти. Але наш комбінаційний футбол призвів до великої кількості пропущених м’ячів. Це явно позначилось на показниках у турнірній таблиці. Тому ми свідомо пішли на те, щоб наш футбол став менш видовищний, але більш дисциплінованим. Як наслідок, прийшли перемоги. Доводилось вибирати і принести у жертву красивий комбінаційний стиль.

 

− Ти згадав, що команда чимало пропустила. Це пов’язане з тим, що серед захисників не дуже велика конкуренція, на чому наголошував Хуанде Рамос?

− Не вважаю, що у нас мало захисників. Є кілька виконавців, які залежно від ситуації можуть зіграти на флангах оборони. Однак, безперечно, є і проблемні позиції. Втім, знаю я чи ні, що буду грати в основному складі, вимог до себе ні в якому разі не дозволяю знижувати. Мене це ніяк не розслаблює. У тому, що стільки пропустили, немає якогось одного винуватця − провина лягає порівну між усіма.

− Повертаючись до турнірних показників, зазначимо, що «Дніпро» повернувся на 4-у позицію. Враховуючи відставання від третьої команди, можна ще говорити про конкуренцію за п’єдестал?

− Напевно у нинішньому сезоні відіграти 11 очок вже буде важко. Адже до цього ми занадто багато втрачали, помилялись. У нашій ситуації краще просто грати і не звертати уваги на ті команди, що перед нами або ж позаду.

− Що можеш сказати про попередню перемогу у Луцьку?

− Непроста гра, в якій рахунок міг бути й іншим. Наша помилка була в тому, що коли повели у рахунку 2:0, не знайшли можливості забити втретє. Тоді поєдинок практично завершився б. Натомість ми пропустили на початку другого тайму і решту часу просто мучились на полі. Але головного зуміли досягти − взяти реванш за поразки у першому колі та кубковому матчі. А то вже почав з’являтись комплекс незручного суперника.

− Хочеться поцікавитись, наскільки змінилась поведінка Хуанде Рамоса під час робочого процесу з початком серії перемог?

− Я сказав би, що наш тренер завжди поводить себе розумно та розважливо. Іноді і він виявляє емоції, але завжди їх контролює. Особливих змін у поведінці я не помітив − Рамос постійно сконцентрований на роботі.

− З наступним суперником − «Іллічівцем» – у «Дніпра» вже давно не виникало жодних труднощів…

− Нехай нас і розділяє багато у таблиці, особисто мені гра маріупольців зараз подобається. Сьогодні не можна орієнтуватись на те, хто де розташувався у рейтингу. На перше місце виходить сконцентрованість та належна оцінка супротивника. А з тими командами, які недалеко від «зони вильоту», навпаки, грати важче − вони у кожній зустрічі мають підвищену мотивацію. Недооцінки ніхто не пробачає. Навіть недавній безнадійний аутсайдер «Оболонь» зараз без бою не здається «Шахтарю» або «Динамо».

− Віталію, «Дніпро» вже давно вибув з Ліги Європи УЄФА. А чим можеш пояснити невдалий виступ більшості інших представників нашої країни?

− Роль експерта на себе не братиму − нестачі з ними зараз я не бачу. Від себе можу сказати, що вболіваю за будь-яку українську команду в єврокубках. А чим пояснюються ті чи інші виступи, нехай розбираються всередині кожного клубу окремо.

 

Прем`ер-лiга