Напевно найбільш затребуваним гравцем Дніпра-1 за останні півроку з точки зору інтересу до своєї персони був Денис Жданов: ефектний дриблінг, вражаючі голи дальніми ударами, холоднокровні дії – майже кожна його гра за команду Дніпра-1 U19 могла спокійно розбиратися на хайлайти та демонструватися як новий Азар, Марез і тд. Але, як ми знаємо, нарізки іноді можуть утворювати хибне враження та акцентувати увагу лише на сильних рисах виконавця. 

Саме тому і вважаю за необхідне закрити очі на його юний вік і на те, що буде далi, та вже зараз більш детально розкрити цього футболіста у новому відео. На ньому були пiднятi такi питання:
– його чесноти, за рахунок чого його дриблінг ж ефективним
– чому результативних дій, в першу чергу гольових передач, не так багато, як мало би, враховуючи частоту виходiв на завершальну передачу
– які є занепокоєння з приводу його переводу до основної команди Для даного ролику були використані фрагменти з 14 різних матчів.

Дриблінг Жданова є доволі варіативним: у епізоді з наступного скріншоту, він обіграє одного і того самого суперника трьома різними маневрами. Спершу прокине м’яч повз нього зовнішньою стороною стопи, потім знизить темп, дозволить тому себе наздогнати, після чого прибере його зі шляху вже внутрішньою стороною, ефектно спіймавши на зміні руху. Тим не менш, дозволить захисникові опинитися ближче до воріт, що створить необхідність обіграти його вже втретє, на цей раз – прогнавши м’яч підошвою під опорну ногу візаві. У тому ж епізоді зустрінеться з іще одним гравцем суперника, якого також обіграє, і знову іншим способом – тепер вже застосує “ножиці” (чи “Педалада”, якщо керуватися термінологією PES, або один з найулюбленіших фінтів молодого Роналду).

*скрiн не вдалося додати*

Тим не менш, Жданов є тим гравцем, якому зручніше отримувати м’ячі у зонах, де немає тиску, після чого йти в обіграш, аніж сканувати простір та вриватися в нього за спини захисникам. Він так може робити, але частіше такі відкривання стаються у фланг навіть тоді, коли є можливість відкритися між захисниками. 

На наступному скріншоті хороша ілюстрація такої його відмінності – Ківінда та Жданов удвох опиняються перед двома центральними захисниками, між якими є коридор, достатній для вривання. Але Жданов обирає варіант із забіганням захиснику за спину через внутрішню дугу, тобто не вриваючись між супротивниками та не використовуючи цей коридор. Такий його рух провокує Ківінду на нетривіальну дію – він віддає пас парашутом, який навіть міг пройти, але занадто зосереджений виключно на м’ячі захисник “Шахтаря” його перехопив. 

ДИВIТЬСЯ ПОВНИЙ РОЗБIР НА ВIДЕО