«Дніпро-1» за 4 гри при Максимові отримав перемог більше (дві), ніж за десять попередніх ігор цього сезону з Кучером та Городовим. На зв’язку Артем Александров.

«Головне, що ми сьогодні перемогли. Яскравої гри, можливо, не було, але є перемога. І для нас на даний момент це найголовніше»,– слова Юрія Максимова після вчорашньої гри. Саме так, Максимова підписували, як кризового менеджера, який здатен дати результат тут і зараз. І чи знайдеться хоч одна людина, яка скаже, що він не справляється із своєю роботою?

За три тури в УПЛ набрали пунктів більше (сім), ніж попередники за 4 гри (лише п’ять). У турнірній таблиці піднялись з одинадцятого на сьоме місце. Показників, що показують поліпшення набагато більше, привів лише те, що на поверхні. Пізніше напишу окремий пост, де порівняю гру дніпрян цього сезону до призначення Максимова і після. А зараз хочеться більше поговорити про гру із «Металістом 1925».

Новий тренерський штаб вкотре показав, що впевнений у своїх силах та готовий експериментувати із позиціями гравців. До Когута в ролі фальшивої «дев’ятки» ми вже почали звикати. Але Мірошніченко – лівий захисник (кубкова гра проти «Полісся»), Пуріта – правий півзахисник, Сарапій – опорник. Це не нові амплуа для хлопців, але в якості гравців «Дніпра-1» вони на них дебютували вперше. Виключення Сарапій, який в минулому сезоні три гри провів на позиції «шістки».

Вкотре від пропущеного голу рятує Волинець. Харків’яни створили біля воріт дніпрян 0.94 хG, більше в УПЛ з Євгеном на воротах створив лише «Колос» (1.43 xG). Із чотирьох ігор чемпіонату, коли в старті виходив Волинець, «Дніпра-1» пропустив лише один раз, це була та ж сама дебютна гра Максимова проти ковалівців.

Не перший раз в чемпіонаті дніпряни зустрічаються з щільним захистом, але вперше гравці «Дніпра-1» так масово почали застосовувати (починаючи з кінця першого тайму і до голу) дальні удари, як один із способів подолати «автобус». Гості захищалися компактними 4-5-1, тому лонгшоти у виконанні Пуріти, Рубчинського та Лєднєва були одним із способів пробити Мозіля.

Але треба розуміти, що сподіватися на дальні удари в кожній грі немає сенсу. У мене немає xG конкретних ударів, але для розуміння наскільки пощастило Богдану з голом, за всю гру він створив 0.04 xG біля воріт «Металіста 1925». Пробий він із цієї позиції ще разів десять, далеко не факт, що щось би залетіло.

Про проблеми доставки м’яча до фінальної третини пишу напевне в кожному огляді. Тому не буду акцентувати на цьому увагу. Єдине, що хочу написати, так це відчуття відсутності Бабенко на полі. Не вистачало передач Руслана в цю зону. Бабенко є зразком класичного розігруючого опорника. Його вміння направляти атаки, підтримувати командний пресинг та грати під тиском, унікальні для нинішнього складу «Дніпра-1».

У грі проти харків’ян на його позиції вийшов Сарапій, який досить того, що останній раз грав на цій позиції ще в першому колі минулого сезону. Так ще є представником іншого типу – опорник руйнівник, який більше грає на захист та відбір, які були не так потрібні в контексті вчорашньої гри де дніпряни володіли м’ячем та ініціативою.

Телеграм-канал “Дніпрянин” | Все про дніпровський футбол