⏩ Дякую дніпрянам за перемогу! Третя поспіль в чемпіонаті. Третій матч поспіль без пропущених в УПЛ м’ячів. На зв’язку Артем Александров.

Філіппов. Перший вихід в старті при Максимові і перший гол в складі  «Дніпра-1». Травма Когута поставила перед Юрієм Вільовичем питання, кого випустити з перших хвилин. Більшість схилялась до думки, що на позиції «дев’ятки» вийде Гуцуляк, адже після замін Когута, саме Олексій займав його місце в центрі нападу.

Але Максимов вкотре здивував та випустив з перших хвилин Філіппова. Незважаючи на компактний захист гостей, Олександр весь час шукав вільний простір по всьому периметру фінальної третини. Один із таких моментів і став ключовим у грі, коли Сарапій помітив відкривання Філіппова, який й відкрив рахунок в матчі.

Проте, в кінці тайму було помітно, що Філіппов підсів. Відчувалось, що він ще не в найкращій  фізичної форми, якої вистачало б хоча б на тайм. Тому перерва на матчі збірних піде на користь, щоб набрати кращі фізичні кондиції.

Олександру було важливо забити цей довгоочікуваний м’яч. Однією із головних ментальних якостей форварда є впевненість у своїх силах. І саме цей гол може зняти вантаж відповідальності із Філіппова, що дозволить йому почуватися більш рішучим на полі.

Знову матч на нуль від Волинця. Це була одна із найлегших ігор Євгена у футболці «Дніпра-1», лише один удар в ствір. Але треба розуміти, що дніпряни грали проти «Вереса», який не може забити вже чотири гри поспіль та має величезні проблеми із реалізацією, недозабив xGF 6.06 голів(найбільше в УПЛ).

«Дніпро-1» вперше з початку серпня забив в одній грі більше одного голу. Останнього разу це було в грі другого туру чемпіонату проти «Полісся», тоді матч закінчився з рахунком 2:1. Хоча по сьогоднішньому матчу є застереження, адже другий м’яч у свої ворота зрізав гравець «Вереса». До сих пір реалізація дніпрян бажає кращого.

На мою думку експерименти з позицією нападника будуть продовжуватись й надалі, адже жоден із елементів: Гуцуляк, Філіппов, Ківінда, Маркос Андре, по тим чи іншим причинам не влаштовує Максимова.

Попереду двотижнева перерва на матчі збірних. Перші повноцінні міні-збори для команди та тренерського штабу. Це хороша нагода, щоб підготуватися до надважливого відрізка, який буде складатися із п’яти матчів. Суперниками «Дніпра-1» будуть: «Динамо», «Кривбас», «Рух», «Олександрія» та «Шахтар».

➡️ Максимов вже озвучив плани команди на цей період, -«у нас буде спаринг з командою U-19. Подивимося на перспективних хлопців з цього складу, кого ми хочемо залучити на тренування до першої команди. Будемо награвати якісь комбінації, стандарти. Зараз для нас це найголовніше».

Телеграм-канал “Дніпрянин” | Все про дніпровський футбол