Нам протистоятимуть лідери за бий-біжи показниками, при чому, бий – не тільки у сенсі “вибивай вперед”, а ще й у прямому сенсі: Верес у цьому сезоні створює суттєву конкуренцію “Чорноморцю” у боротьбі за першу сходинку серед команд, які отримують найбільшу кількість жовтих карток (2-е місце), а також нам та “Кривбасу” у перегонах за кількістю порушень правил (3-е місце, а ми перше, до речі💪). За точними кросами вони перші, за лонгболами – треті. 

Тобто, приблизно уявляєте собі цей портрет. Так, команда тренерська. Відносно складу – доволі дисциплінована, з точки зору командного руху все доволi непогано. Тренує “Верес”, до речі, Сергій Лавриненко – людина, яка декілька років тому (у 2019) вивела першоліговий “Інгулець” до фіналу Кубка України. 

Справи у нього зараз такі собі, бо за 8 турів здобута лише одна перемога – у матчі проти “Чорноморця”, де з 10-ї хвилини грали у більшості. Але команді, як і нам, бракує фінішера попереду: станом на поточний момент, Верес не дорахувався 5,9 очок за моделлю xG, вони займають 9 місце за версією цієї метрики (телеграм Смолового, джерело – driblab).

Грати можуть як у 4-2-3-1 з двома опорними, так і 4-4-1-1 або певні варіації схеми з п’ятьма захисниками. Більше вірю у другий варіант (4-4-1-1). 

Що ще. У захисті на стандартах обороняються змішано – розбирають найбільш кремезних та майстерних у грі головою суперників, в обороні пiд час стандартних положень бере участь вся команда (10 польових гравців. У нас, наприклад, зазвичай 8), навіть гравець у зоні підбору найчастіше не залишається перед штрафним майданчиком, а знаходиться саме у його межах. І в них це непогано працює: за 8 матчів пропустили 1 гол зі стандартів – ще у 1-му турі, у матчі проти Полісся від одного з найвищих гравців УПЛ – Будківського. 

Щодо нас. Якщо Бабенко в нормі, то 4-2-3-1 буде більш оптимальною. Так, це передбачає трохи більше метрів між лініями захисту і півзахисту, але Сваток, наче, трохи оговтався, що відмітили і у таборі збірної, якщо його довикликали, і зараз демонструє доволі пристойний рівень пасової гри + центральні хавбеки почергово будуть опускатися за м’ячем, аби скоротити довжину пасу при розiграшах.

З приводу Піреса. Розумію, що Максимов – босс і якщо він приймає якесь рішення, то приймає його виключно в інтересах команди, адже інтереси команди = його інтересам, йому видніше. Але припускаю, що дещо обмежує себе невикористанням Піреса. Бразилець за класом переважає майже кожного нашого гравця, у нього хороший баланс між атакувальною і захисною грою, також швидко орієнтується на полі і приймає рішення. Чим міг теоретично не догодити? Якщо прям шукати якісь вади, то: приймає м’ячі трохи в недодачу, дещо уповільнює темп. Що не завадило йому набити 5 успішних обведень при 6 спробах у матчі проти “ЛНЗ”. Та й взагалі, такий грішок присутній у багатьох наших футболістів, тому, скоріш за все, не в цьому рiч, а є проблеми із набором фізичної форми чи претензії щодо виплати заробітної платні.

Маркос Андре. Чим довше гравець сидить без ігрової практики – тим більш ваговим ставатиме аргумент про те, що футболіст довгий час без ігрової практики. Але, щоб була ігрова практика – її бодай іноді треба надавати. Одразу скажу, що Андре – не такий досконалий діамант, як комусь могло здатися у товарняку (Вiдео) проти Олександрії, який він дійсно непогано провів. Але припускаю, що ті недоліки, які кинулись мені в очі і здалися допустимими, не є такими для тренерського штабу. Проте вважаю його більш сильним гравцем, аніж Ківінда, тому все одно здивований, що Маркіньос поки не отримав навіть шансу. 

Гуцуляк, вірогідно, зіграє форварда. Тут зрозуміло, Філіппов давно не з’являвся на полі, тому, якщо і вийде, то скоріш на заміну. 

Правий хавбек / вінгер. Якщо Гуцуляк на ФРВ, то хто займе його місце? За логікою, міг би Лєднєв, але є відчуття, що від експерименту з ним на позиції лівого хавбека, Максимов вже не відмовиться. Нещодавно там грав навіть Пуріта, непогано виходив на заміну проти “Полісся” Танчик, є ще Мірошніченко, який би був моїм фаворитом при таких умовах, якби не “нюанс”. Якби обирав Я, то зупинився би на варіанті Пірес – зліва, Лєднєв – справа. 

Вболіваємо та віримо в перемогу. Дякую за увагу.

https://t.me/SpielRate
Про: ФК Дніпро | СК Дніпро-1 | УПЛ | Світовий футбол