Одна перемога за сім матчів, півроку гри “Піха та Тьома зарішають” надихнула Кучера на героїчний крок – відставку. Нарешті темні харківські часи пішли з Дніпра. Так, попри історичне срібло, вони саме темні: незрозуміла політика клубу, хаотичні трансфери, нуль тренерських ідей. Може результати одразу і не стануть кращі, нарешті «Дніпро-1» буде для дніпрян, а не переслідування інтересів «Металіста».

Щодо сьогоднішнього матчу, то скажу лише одну цифру: 17 мільйонів. Саме така різниця у сумарній трансферній вартості дніпрян і трнавців. Найцінніший актив клуб – дев’ятнадцятирічний центральний захисник Себастьян Коша.

За відсутності тренерського штабу, саме індивідуальні можливості гравців, можуть зробити різницю. Великі сподівання на колег Платова, які мають, доходчіво поясняти тренеру голкіперів та тренеру з фіз підготовки як грати сьогодні. Стартовий склад залишається загадкою: хто в нападі? хто крайні захисники? може Валефа на ворота? Точно не зіграють: Третьяков, Волинець, Адамюк та Бланко – травми та Танчик – дискваліфікований.

Зі свого боку прогнозую такий склад:

Щодо дискусійних позицій:

1)Пара центральних захисників у вигляді Кравця та Сарапія можуть стримувати швидкісні атаки словаків. До того ж обидва володіють довгим першим пасом, який необхідний для вскривання захисту “Спартаку”. У свою чергу Сваток таких яостей не має, та і в цілому його форма залишає бажати кращого.

2) Крайні захисники. За весь час перебування у Дніпрі, Каплієнко не випромвнює впевненість, але з переведенням Кравця в центр, на цій позиції залишається ілюзія вибору. Праворуч щойно оговтавшийся від травми Мірошніченко, Попри його невдалі дебютні матчі, в ньому я бачу того хто зможе стримати словацьких вінгерів.

3) Опорний пвізахисник. 60 хвилин Горіна пару днів тому показали його швидкісну та динамічну обмеженість для цієї позиції, яку Руслан не має. Тому попри його ігрові мінуси, в старті бачу саме його.

4) Лівий вінгер – Горбунов. Не погано проявив себе тиждень тому. З урахуванням, що Білл не може відіргати всі 90 хвилин, то у середині другого тайму заміна Горбунова на свіжого Білла буде найкращим варіантом для цієї позиції.

5) Форвард. Даніель може чіплятись за м’ячі має більшу швидкість за Філіппова. Після його гри вихідними, рука не підіймається його ставити в склад. Варіант з Гуцуляком як центрфорвардом не розглядався, бо на цій позиції Олексій не може реалізувати свої найращі якості.

За свою історію “спартаковці” мають пристойні виступи на єврокубковій арені, але більшість з них були на межі 60-их та 70-их років минулого сторіччя. Тому нове покоління словаків пам’ятають лише єдиний виступ у групі Ліги Європи 2018 року. Третє місце у чемпіонаті Словаччини, як минулого року, так і цьогоріч, надало “Спартаку” право гри у 2-ому квалі раунді ЛК, де після проходу валлійців, транвці спіткнулись об польский “Ракув”.

У цьому сезоні, вони героїчно і сенсаційно подолали познанський “Лех”, до цього спокійно пройшовши латвійську “Ауду”. При цьому статистика у матчах з поляками, у цьому випадку напрочуд показова: 4 удари у ствір та лише 30% володіння м’ячем у другому матчі проти “Леха”. За перший тайм першого матчу з поляками, “Спартак” тримав матч лише 9 хвилин ігрового часу. Загальний показник за матч складав 74 на 26. Але складається враження, що володіння м’ячем взагалі непотрібне для трнавців, бо при грі з м’ячем лише четверту частину матчу, у них стабільно 5+ ударів по воротах суперника. При цьому більшість з них результативні. У цьому плані, “Спартак” – взірець гри другим номером.

4 залікові бали у 3 стартових матчах (нікого не нагадує?), три з яких здобуті лише цими вихідними. При цьому, коуч словаків не забув про ротацію. Міхал Гаспарік покладається на вертикальний футбол з швидкими флангами, досвідченими гравцями центра поля в обличчі Джурачича та македонського форварда – Рістовскі.

Чекаємо стартовий свисток о 19:30 від арбітру матчу Юджина… Юджина Джая.

Телеграм-канал “Дніпрянин” | Все про дніпровський футбол