Дочекалися! Після двох днів досить в’ялих матчів Ліги Чемпіонів нас нарешті очікує щось рідненьке. Не пройшло й 4-ьох місяців як повертаюсь дніпровський футбол.


Наші суперники особливого представлення не потребують, бо попри участь, як колись вважалось, у напівдворовому чемпіонаті Кіпру, АЕК дав заробити лише 1 очко українським колективам за 4 матчі. І навіть цей результат був порятунком для “Динамо” у тому лігоєвропейському вечері.


Ми прекрасно пам’ятаємо серпневі матчі, де, будемо відверті, навіть не демонструвавши якісний футбол, кіпріоти не залишили від нас каменя на камені. Але АЕК вже не той, на жаль, не зі знаком мінус. Команда може здійснити історичне звершення – стати чемпіоном внутрішньої першості, бо вже зараз має 15-ти матчеву безпрограшну серію, що триває з жовтня.


Окремий аспект, це тонус команди: чемпіонат Кіпру не зупинявся ні на Чемпіонат Світу, ні на зимову паузу.


Трансферна кампанія в кіпріотів теж була непогана. Клуб покинули 4 відвертих гравці ротації, натомість приєднались, як і завжди, європейські олди, серед них і Артем Громов.

Сьогодні команді з Ларнаки не допоможе лише добре знайомий українському глядачеві Бруно Гама через травму ахілу.

 


Попри це, “Дніпро-1” вже теж не та команда, що не знала, що робити з цим пенсіонерським АЕКом у стикових матчах ЛЄ. Підопічні Кучера знайшли свою гру й провели якісну трансферну кампанію з мінімальними витратами складу. Контрольні поєдинки не дали однозначної відповіді на питання: у що ми гратимемо наступне півріччя. Але результати були пристойні, 1 поразка за 8 матчі (про рівень суперників промовчимо). Тому орієнтуватися на контрольні зустрічі немає ніякого сенсу, і все стане зрозуміло найближчими матчами.


Дуже шкода, що між матчами з АЕКом немає ігор УПЛ, з психологічної та фізичної точки зору це б дуже допомогло.


Щодо кадрової ситуації, то дніпрянам не допоможуть Євгеній Пасіч, який не заявлений на єврокубки, і травмовані Валерій Лучкевич, Рональд Матарріта (пошкодження) та Емі Пуріта. Останній вже проходив збори з командою, але у футбол грав лише на плейстешн. Також під питанням участь Адамюка.


Звісно, хочеться одразу побачити всіх новачків, докладний допис про яких уже незабаром буде на каналі, при справі, але думаю, що склад буде максимально наближений до стартової одинадцятки останнього контрольного матчу з латвійською “Аудою”. *результат сподіваюсь також*.