Другий єврокубковий матч Дніпра-1 вже сьогодні. На черзі кіпріотський Аполлон.


Лімосольський Аполлон – великий футбольний клуб з великого міста (за кіпріотськими мірками). Майже щорічно грає кваліфікацією до Ліги Європи і, час від часу, потрапляє то групи єврокубку. Найкращим результат є 3-тє місце у сезоні 2018/19 у групі з Марселем, Айнтрахтом і Лаціо (позаду залишили Марсель). В рейтингу УЄФА займає 110-е місце.


Щодо внутрішньої арени, то клуб двічі вигравав чемпіонат Кіпру. Перший чемпіонський сезон припав на далекий 1957 рік. Повторити успіх кіпріотам вдалось лише минулого сезону. Також, вже в цьому році, вони виграли Суперкубок острову.

До речі, у горезвісного АЕКу (3 місце) Аполлону не вдалося виграти, гостьова поразка 1:2 та домашня гольова нічия 3:3.

 

На домашній арені новий сезон вони теж почали потужно, 3 перемоги в 3 матчах і лише 1 пропущений м’яч.

Також вони вже зіграли в інших турнірах По-перше, це вже вищезазначений переможний матч за Суперкубок. А також програні кваліфікації ЛЧ та ЛЄ Маккабі та олімпіакому (по пенальті), відповідно. І звісно, нічийний матч з третім суперником дніпрян ліхтенштейнським Вадуцом (0:0).


Персоналії

Перш за все, хочу зазначити, що минулого сезону за кіпріотів виступав українець Олександр Нойок, але зі стартом сезону сторони розірвали контракт за обопільною згодою.


Цікаво, що буквально 12-го серпня у кіпріотів змінився тренер. Новим коучем став іспанський фахівець – Девід Каталья, який минулого сезону тренував, вже неодноразово згаданий, АЕК. Більш того, це буде лише його другий сезон на чолі професійної команди, але фахівець, як для тренера, досить молодий (42 роки).  У минулому сезоні Аполлон тренував досить відомий у вузьких колах німецький фахівець – Александер Цорнігер (Лейпциг та Штутгард).

 

Щодо гравців, то цікаво, що перш за все хочу звернути увагу на голкіпера. Александар Йованович (800 тис. євро)- сербський гравець, який має також чорногорський паспорт. Більшість кар’єри провів у Сербії та іспанській Сегунді (2-га за силою ліга). Але, як для чемпіонату Кіпру, досить міцний голкіпер, який грає на стільки, на скільки може. Що може, те тягне без питань (привіт Валефу), привозами не відомий.

З гравців атаки можу виділити двадцяти шестирічного кіпріотського лівого вінгера – Йоанніс Піттас (1 млн. євро). Як і будь-який вінгер, має пристойну швидкість, час від часу, відзначається гольовими діями. До речі, він єдиний, хто реалізував пенальті в матчі з «Олімпіакосом».


До слова, Трансфермакет оцінює нинішній склад Аполлона у скромних 16 млн. євро. Найдорожчі з них є атакувальний півзахисник, вихованець ПСЖ – Ервен Онжеда (1.1 млн. євро). Але у дописі про нього не згадано, бо, з приходом нового коуча, француз втратив місце у старті.


Хочу додати, це клуб має 110 єврокубкових матчів (група + кваліфікація). Потрапивши в ЛК вони будуть максимально хотіти пройти в плей-офф турніру, бо за 25 єврокубкових созонів їм це не вдавалось.

 


Щодо дніпрян, то в нас продовжується епідемія травм. І кадрові можливості Кучера стають все більш обмеженими. Попри це, сподіваюсь, що Дніпро-1 покаже більш видовищний футбол ніж в матчі з АЗ.

 

Щодо складу, то тут схиляюсь до такого варіанту.