Звісно, цей матч не може претендувати на увагу, як до українського “Класичного”, але багато в чому цей центральний матч буде показовим.

 

Дніпряни підходять до цього матчу, як команда, що посідає сходинку вище за суперника, але різниця всього 5 залікових балів (у гірників 1 гра в запасі). Не можна назвати цей матч якимось вирішальним, занадто важливим зі стратегічною точки зору. Турнірна дистанція дуже довга, й кожна команда може втратити очки кожного матчу. Звісно, перемога надасть дуже сильної психологічної мотивації, але поразка не буде трагедією. До речі, не забуваємо про те, хто тренує “Шахтар”.

 

Чому ще цей матч показовий? Дуже цікаво, як дніпряни розпочнуть цей матч та проведуть його в цілому. Звісно малоймовірно, але, наприклад, можемо грати з позиції сили, можемо на рівних, а можемо як явний аутсайдер. І останній варіант жахливий, навіть якщо він дасть результат, бо не може так грати команда, що претендує на чемпіонство. Тому буде цікаво, подивимось.

 

Щодо нашої кадрової ситуації, то вже всі знають про це горе лукове, він же Амаш. Поповнився, і без того немалий лазарет, не зіграє Адамюк. Також під питанням участь Гуцуляка й Бланко. Щодо останнього виникає ще одне питання. Чи є сенс випускати гравця, який досить багато пропустив, одразу у бій? Чи не зруйнується хімія між гравцями, яка й без того шкутильгає. До того ж, мікроушкодження має Громов, але сподіваємось, що зможе грати. Вірогідно, повернеться Бабенко, бо відбув дискваліфікацію. Отже, пропонує такий варіант стартової одинадцятки.

 

Гірники, думаю, якогось особливого представлення не потребують. Солідний виступ у ЛЧ, знайомий тренерський штаб, талановита молодь, де може вистрілити кожен, і, звісно, Мудрик. З позитиву, не зіграють: Конопля, Швед, Зубков.