Майже два роки «Дніпро-1» не приймав участі в Кубку України. Вчора дніпряни попрощалися із цим турніром мінімум ще на рік. На зв’язку Артем Александров.

➡️ Національний кубок, на відміну від чемпіонату, швидкоплинний турнір. Клуби УПЛ, які зайняли в минулому сезоні місця з першого по дев’яте, розпочинають боротьбу за кубок з 1/8. Кожний раунд складається з однієї гри. Включаючи фінал це лише 4 матчі.

На довгій дистанції чемпіонату (30 турів) менше випадковостей, з більшою ймовірністю перемагає найсильніша команда. В кубку майже немає випадкових переможців, але різниця в тому, що з більшою ймовірністю може перемогти не однозначно найкраща команда, а та у якої найвдаліше зійшовся пазл.

Адже при такій короткій дистанції фактор везіння відіграє більшу роль, ніж протягом довгого чемпіонату. Для прикладу вчорашній виліт із кубку «Динамо». Після їх програшу, ніхто ж не буде говорити, що «Оболонь» сильніша, ні, просто «Динамо» програло конкретно взяту гру, таке трапляється у футболі. Тому робити серйозні висновки із вильоту «Дніпро-1» не варто. 

➡️ По грі хочу відмітити один момент. Перший тайм був одним із найкращих, які дніпряни проводили в цьому сезоні, їм вдавалось майже все. Багато в чому це стало можливим завдяки тому, що  «Полісся», граючи в середньому блоці, не чинило тиск на останню лінія гостей. Це давало час нашій парі ЦЗ подовгу розігрувати м’яч з Бабенко та Піхальонком, який часто опускався за м’ячем.

В другому таймі одразу все змінилось. Калітвінцев випустив Кушніренка, Танковського та Макуану (всі гравці стартового ростеру). Після цих замін господарі стали вище пресингувати та чинити тиск на наших центральних захисників. Коли Сваток та Сарапій змушені були швидше розпоряджатися м’ячем, отут і вся гра дніпрян розвалилася, як картковий будинок. Матч став більш відкритим в обидві сторони, стало більше хаосу та передач в боротьбу.

➡️ Після гри Максимов залишив післяматчевий коментар. Хотів би більш детально його розібрати. Слово Юрію Вільйовичу, – «у суперника було на один день більше для підготовки, а ми небагато відпочили і готувалися до гри на третій день тим же самим складом».

Саме так, «Полісся», як і в суботу проти «Миная», так і вчора, грали вдома. Вони не витрачали час на переїзд, на відміну від «Дніпра-1», яке за 4 дні зіграло дві гри, та ще й обидві гостьові. Спочатку потягом від Дніпра до Львова, потім автобусом із Львова до Житомира. Команда не те що часу на підготовку, навіть на відновлення не мала часу.

В зрівнянні з грою проти «Зорі», Максимов зробив лише одну заміну. На правий фланг захисту замість Пуріти вийшов відновлений Адамюк. Що в свою чергу робить Калітвінцев, команда якого не мала ніяких логістичних питань, робить одразу 9 змін в складі! В старті в обидвох матчах виходить лише Бойко (ГК) та Чоботенко (ЦЗ).

🗣 І у мене питання, що заважало Максимову провести більш ніж одну зміну в складі, адже в заявку дніпрян навіть багато хто не потрапив: Юрчук, Філіппов, Маркос Андре, Горбунов, Каплієнко, Федорів. У житомирян всі 5 гравців, які вийшли на заміну, крім вищеназваних Кушніренка, Танковського та Макуани, пізніше з’явились Грицюк та Назаренко, були гравцями старту з попередньої гри в чемпіонаті. Тоді як у гостей із тих, що вийшли вчора на заміну, лише один Пуріта грав з перших хвилин у попередній грі.

Тому й на овертайм у гостей банально не вистачило сил, коли втомлені Гуцуляк, Рубчинський, Піхальонок, Бабенко ледь переставляли ноги. А заміни, які мали посилити гру «Дніпра-1», насправді її послабили, одна зворотня заміна Ківінди чого тільки коштує.

➡️ Даніеля хочеться підтримати та побажати сил та терпіння в адаптації до дорослого футболу. Йому лише 19, вся кар’єра попереду, але в найближчих матчах за першу команду ми його не побачимо, що відкриває шлях Філіппову та Маркосу Андре. Ківінді доведеться знову доводити, що він гідний бути в складі  першої команди.

Телеграм-канал “Дніпрянин” | Все про дніпровський футбол