Короткі підсумки вчорашньої гри «Дніпра-1» від Артема Александрова

Зміна схеми на 4-2-3-1. Слово Юрію Максимову після матчу , – «Поспілкувалися із гравцями – і з кожним окремо, і з лідерами команди, Хлопці звикли грати 4-1-4-1, але запропонував їм гру з двома опорниками, і зіграли 4-2-3-1».

Не нова для гравців схема. З парою опорників Бабенко – Рубчинський грали в цьому сезоні ще при Кучеру проти «Миная». Хоча на практиці Бабенко грав глибше ніж Рубчик, можливо підсвідомо, а можливо свідомо так інтерпретуючи гру. Я все ж за другий варіант.

Максимов вкотре демонструє одну із своїх сильних сторін – вміння налагоджувати мікроклімат в команді. Він радиться з гравцями, прислуховується до їх думки. Вміє не тільки слухати, а й чути своїх підопічних.

Дніпряни вчора здобули лише другу перемогу із 12 ігор цього сезону! Не програють три матчі поспіль. Такі результати додають впевненості у своїх силах, гравці знову починають вірити у себе. Це особливо важливо перед серією ігор в УПЛ з командами із першої половини таблиці: «Динамо», «Кривбас», «Шахтар», «Чорноморець», яка розпочнеться за декілька турів.

Чудова гра в захисті «Дніпра-1». Допустили біля своїх воріт лише 0.25 xG (найменше в турі). В цій грі у Волинця майже не було роботи, чого не скажеш про попередній матч проти «Колоса», там допустили 1.49 xG. На мою думку це пов’язано з кількома факторами:

Втома «Зорі» після матчу з «Гентом». Гра була в четвер. Гравці не те що підготуватися, навіть відпочити не встигли. Думаю, що ніхто ще не забув, якими «свіжими» були гравці «Дніпра-1» після єврокубкових матчів влітку

Повернення до звичної моделі в 4 захисника в лінію + Бабенко та Рубчинський в опорній зоні, що максимально цементувало центр поля. До того ж все це було на фоні гри другим номером від «Зорі», яка свідомо відала м’яч та територію дніпрянам.

Повна домінація гостей в центрі поля. Точність пасів Піхальонка в цій грі була на рівні 87%, Бабенко 90%, у Рубчинського 96% (лише один неточний пас!).

Максимов полюбляє, коли його команди активно пресингують. Поки даних PPDA не маю, але, напевно, ви візуально відмітили, що на відміну від гри проти «Колоса» він став більш інтенсивним. Дніпряни продовжували тиснути на ворота Турбаєвського і після забитого голу.

Більш активна гра в нападі. 1.16 xG вчора проти 0.84 xG у грі проти ковалівців. І це з Когутом на позиції «дев’ятки». Схема 4-2-3-1 більш оптимальна для нинішнього складу «Дніпра-1» та дозволяє продемонструвати свої найкращі якості Гуцуляку і Лєднєву на флангах та Піхальонку під нападником.

Відсутність в складі дніпрян якісного нападника. Маючи в ростері Філіппова, юних Ківінду та Маркоса Андре, Максимов ставить Когута, який раніше грав на цій позиції лише в товариських матчах.

Телеграм-канал “Дніпрянин” | Все про дніпровський футбол