— У нещодавньому інтерв’ю Ротань казав, що Дніпро це його команда.
— Безумовно, що його. Він виховувався в цій команді з дитячого періоду. Було б дивно, якби він сказав, що це не його команда, чужа чи щось інше. Але для того, аби повернутись, потрібно робити якісь кроки назустріч. Команда зробила крок назустріч, головний тренер також робить такі кроки, а футболіст – не робить. Особисто я, можу зробити з цього всього один висновок – він цього не дуже хоче.

 

— Який настрій у Стрініча?
— У Стрініча настрій покинути Дніпро і він цього не приховує.

 

— У нього тільки що зірвався трансфер, він повернувся в клуб…
— Він повернувся в клуб, бо в нього є діючий контракт. І по поверненню в клуб він заявив, що буде виконувати положення, які прописані в ньому, оскільки він професіонал, але Стрініч ще раз підтвердив те, що хоче покинути команду і його агент шукає йому команду. До закриття трансферного вікна він розраховує покинути Дніпро.

 

— Хтось ще звертався у Дніпро з приводу Стрініча чи поки агент не знайде?
— Звичайно, ні. Була пропозиція від Вест Хема, яку ми прийняли. А що там трапилось – треба питати у самого Стрініча чи його агента. Тепер чекаємо на наступну пропозицію. Подивимось.

 

— Хто окрім Стрініча висловлював бажання покинути Дніпро?
— Окрім Стрініча – ніхто.

 

— З приводу придбань Дніпра. Чи розглядаєте ви якісь кандидатури і чи були якісь побажання від Мирона Богдановича з приводу підсилення команди?
— У Богдановича (Маркевич – Ред.) були певні побажання з приводу підсилення. Підсумком його побажань стали переходи до команди Володимира Польового і Лео Матоса. У нього ще є певні кандидатури, але, на жаль, ті футболісти, яких хоче бачити Маркевич, із-за політичної ситуації в країні не бажають переїжджати в Україну.

 

— І Дніпро не може домовитись навіть з фінансової точки зору?
— Тут справа не у фінансах. При чому тут фінанси, якщо у нас в країні йде війна? І не кожна людина захоче з якоїсь ситої та багатої Європейської чи Південноамериканської країни переїжджати в зону бойових дій. Також, подивіться на інші клуби. Ніхто нікого особливо не заманив.

 

— Може у Дніпра якісь інші підходи до цього?
— У нас у всіх підходи однакові. В країні йде війна – це проблема номер 1.

 

— Завтра Дніпро грає на НСК Олімпійський. Наскільки принципово було зіграти вдома і як ви сприйняли повідомлення УЕФА про те, що матч відбудеться в Києві?
— Звичайно, ми були засмучені. Безумовно, вдома і стіни допомагають. Хоча, Київ нам не чуже місто. Але у Дніпропетровську, я впевнений, була б зовсім інша атмосфера на стадіоні.

 

 

1927.kiev.ua