Форвард 25-річний Олексій Антонов улітку перейшов із маріупольського “Іллічівця” до дніпропетровського “Дніпра”. Клубу футболіст дістався безкоштовно — термін дії контракту з “Іллічівцем” у нього закінчився. Казали, Антонов транзитом через “Дніпро” опиниться в “Кривбасі”, який після втрати Андрія Воронкова потребує нападаючих. Проте Олексій залишився у складі четвертої команди країни. У двох стартових турах чемпіонату України він забив чотири м’ячі — по два “Арсеналу” та “Кривбасу” і очолив список бомбардирів.

 

Гравець легко йде на контакт, але відповідає коротко. Скромно описує свої досягнення.

— Забив я чотири голи, — сам починає розмову, — але ж просто завершив командні зусилля. З “Арсеналом”, наприклад, зіграли 3:3. І я радів не стільки своїм двом м’ячам, скільки тому, що команда зуміла здобути очко в матчі, по ходу якого програвала.

А потім перемогла “Кривбас”. Цей матч був легшим, ніж стартовий?

— Ні, обидва важко давалися. Просто “Арсенал” діяв агресивно, намагався атакувати. “Кривбас” також, але після перерви ми зуміли додати і довели свою перевагу над криворіжцями.

Ви ставите перед собою завдання забити певну кількість м’ячів у чемпіонаті?

— Ніколи не робив цього. По-перше, немає різниці, скільки я заб’ю. Головне — перемоги команди. По-друге, як можна планувати це? Конкуренція в нападі чимала, невідомо чи виходитиму у стартовому складі. Травми, дискваліфікації. Усяке буває. Хоча хотілося б без них обійтися, звичайно.

Яка позиція в нападі для вас зручніша — на вістрі атаки чи з глибини?

— Усе життя грав на вістрі “накінечника”. На цій позиції важливе уміння позиційно переграти суперника, зіграти на випередження, відчуття партнерів, миттєва реакція на флангові передачі.

Нігерійський нападаючий київського “Динамо” Браун Ідеє говорить, що йому легше грати у схемі з двома форвардами, ніж з одним. Ваша точка зору?

— Підтримую колегу. Узагалі покажіть мені нападаючого, який полюблює діяти сам у нападі? Усі сили витрачаєш на боротьбу із захисниками, обмаль моментів. Удвох набагато легше. Але це тільки моя думка, а тактику обирає тренер.

Чи важко вам увійти в гру із лави запасних?

— Ні. Яка різниця? Зрозуміло, усі хочуть грати з перших хвилин. Але головне — продуктивно відіграти відведені хвилини. Можеш вийти в “основі”, але через невдалі дії тебе замінять у першому таймі. А можеш вийти за 20 хвилин до кінця і принести команді користь.

Що вам дає робота з іспанським наставником “Дніпра” Хуанде Рамосом?

— Корисний досвід. Цей тренер уже так давно у футболі, що його важко вивести з себе. Спокійний, врівноважений. Ще й з Іспанії. Там грає мій улюблений нападаючий Давід Вілья, форвард “Барселони”.

“Дніпро” здатний поборотися за перше місце в чемпіонаті України? Чи з нинішнім “Шахтарем” конкурувати нереально?

— Якої відповіді ви від мене чекаєте? Що я скажу, мовляв, “Шахтар” недосяжний? Поважаю гірників, як і будь-якого суперника. Але проти всіх треба виходити і грати. І тільки наприкінці чемпіонату стане ясно, хто його виграє. А зараз, після двох стартових турів, про це говорити несерйозно.

 

gazeta.ua