Битва за шість очок — саме так називали фахівці протистояння лідерів групи Б другої ліги, яке повинне невдовзі відродити традиційне дербі Дніпра і Харкова. Гості прибули до першої столиці у гарному гуморі: і фанати їм дали напуття на дорогу, а крім того, нарешті до основного складу повернувся капітан команди Сергій Кравченко, з ким гра дніпрян виглядає зовсім іншою.

 

Команди з самого почату гри показали свою націленість на атаку. Вже на 3-й хвилині гостра атака гостей правим флангом завершилась навісом Когута, після чого м’яч потрапив на ворота зверху. На це Едмар відповів ударом з льоту з лінії штрафного майданчика — Юрчук чітко зіграв у ближньому куті. Далі була небезпечна подача зі стандарту від Бровченка, але ніхто її не замкнув, а у продовж 11-ї і 12-ї хвилин двічі міг відкривати рахунок Когут: спочатку він головою метрів з семи замикав навіс Бєляєва — неточно, а невдовзі відгукнувся на скидку Сули і пробив з лінії штрафного майданчика поруч зі стійкою. Господарі не забарилися з відповіддю, і от вже Юрчук з другої спроби забирає м’яч в ногах у Ралюченка, а на 17-й хвилині Романов прицільно пробив метрів з 22-х — м’яч пройшов в сантиметрах від стійки. Але найнебезпечніший момент на початку зустрічі господарі не реалізували на 20-й хвилині, коли Давидов втік від захисників правим флангом і вивів сам на сам із Юрчуком Чегурка, але той пробив вище воріт.

 

На деякий час гра трохи заспокоїлась, а ближче до 30-ї хвилини дніпряни стали перехоплювати ініціативу. Запам’ятався епізод, коли Сніжко опинився з м’ячем у чужому воротарському майданчику, але після кількох фінтів півзахисник вибрав не краще продовження, і кинув м’яч до лінії штрафного майданчика, де були тільки суперники. Ну а далі вже Логінов замикав подачу зі штрафного від Польового, але влучив у те місце, де перебув Канєвцев.

 

Ну а під завісу тайму господарі відкрили рахунок. Бровченко необачно відкинув головою м’яч Юрчуку, а Давидов кинувся на перехоплення, в результаті чого форвард харків’ян врізався в голкіпера Дніпра-1. Арбітр в цьому моменті побачив порушення з боку воротаря дніпрян. З 11-метрової позначки Едмар переграв Юрчука, хоча голкіперу гостей зовсім трохи не вистачило, щоб відбити удар.

 

У перерві Дмитро Михайленко провів одразу дві заміни, щоб пожвавішати гру в атаці, випустивши Войцеховського і Хучбарова і досить швидке це принесло плоди. Саме Каміль і почав пристрілку до воріт суперника, коли на 54-й хвилині підхопив м’яч неподалік штрафного майданчика суперника, і на високій швидкості здійснив рейд, але дуже загострив кут і пробив у руки Канєвцеву, який контролював ситуацію. А невдовзі голкіпер Металіста-1925 ефектно головою ліквідував вихід Войцеховського, завчасно вийшовши за межі штрафного м майданчика. І в результаті дніпряни дотисли суперника. Кравченко зробив свій фірмовий навіс зі штрафного і Когут, перестрибнувши усіх, головою вколотив м’яч у сітку — 1:1!

 

Пропущений гол змусив харків’ян діяти більш активно. За 20 хвилин до фінального свистку господарі заробили перспективний штрафний, але Юрчук відбив небезпечний удар Романова. На це гості відповіли стандартом у виконанні Бровченка, і Шаповалов, який замінив автора голу Когута, виграв боротьбу у Канєвцева, але пробив вище воріт. Ну а потім був потужніший постріл Лопирьонка, і голкіпер Металіста-1925 просто таки у карколомному стрибку потягнув м’яч з лівої від себе шестірки, після чого була подача з кутового і удар Логінова головою у поперечину! У відповідь відбулася атака господарів, і Юрчук у красивому стрибку відбив удар Ємельянова.

 

Але те, що відбулось на 83-й хвилині, змусило уболівальників Дніпра-1 схопитися за голови: Логінов в одній атаці двічі поспіль влучив спочатку у стійку, а потім у поперечину — 100-відсотковий гольовий момент не реалізували гості! Вже у компенсований арбітром час Сніжко намагався нанести удар з льоту з меж штрафного майданчика, але сильно вище воріт. Це був останній момент, після якого хтось з команд цього яскравого матчу міг вирвати перемогу! Бойова нічия, яка тільки підсилила інтригу у верхній частині турнірної таблиці чемпіонату.

 

Друга ліга. Група Б. 12-й тур.

 

Металіст-1925 (Харків) — СК Дніпро-1 (Дніпро) 1:1 (1:0)

 

Харків. Стадіон Металіст. 14521 глядачів.

 

Судді: В.Дорош, В.Скобля, Д.Смиляк (усі Київ)

 

Металіст-1925: Канєвцев, Буличов, Чередниченко, Жданов, Ємельянов, Ралюченко, Едмар (к) (Дехтяренко, 80), Чегурко (Синиця,72), Краєв, Романов, Давидов (Скотаренко,87). Запасні: Дьяков, Хамільтон-Роллінгс, Сидоренко, Коновалов
Г
оловний тренер: Олександр Призетко

 

СК Дніпро-1: Юрчук, Бровченко, Лопирьонок, Логінов, Польовий, Кравченко (к), Когут (Шаповалов,71), Сніжко, Бєляєв, Поплавка (Хучбаров,46), Сула (Войцеховський,46) Запасні: Варцаба, Сафронов, Ляшенко, Супряга
Го
ловний тренер: Дмитро Михайленко

 

Попередження: Когут (67), Бровченко (69)

 

Вилучення: Ємельянов (90+3, груба гра, з ризиком нанесення травми)

 

Голи: Едмар (42, з пенальті) — Когут (62)

 

 

Пресс-служба СК Днепр-1