Ще одним новачком спортклубівців у поточному міжсезонні став півзахисник Дмитро Башлай. Контракт з гравцем укладено на один рік. У складі СК Дніпро-1 він виступатиме під №2.

 

Дмитро Башлай народився 25 квітня 1990 року і є вихованцем столичних шкіл Локомотив, Зміна-Оболонь та Динамо. Свою професійну кар’єру він розпочинав в охтирському Нафтовику-Укрнафті, спочатку у складі U-21 (21 матч), а потім провів за охтирчан у Першій лізі шість сезонів (150 матчів, 8 голів у чемпіонаті та 5 матчів у Кубку України).

 

Далі в його кар’єрі було два сезони у складі клубу казахської вищої ліги Тараз (41 матч), після чого зіграв 3 гри за дубль донецького Олімпіка, а сезон 2016\17 провів у київський Оболоні-Бровар в Першій лізі (10 ігор, 1 гол). У 2017 році гравець виступав у вищій лізі Білорусі за могильовський Дніпро (24 матчі, 2 голи), ну а останні півроку він провів у складі ФК Полтава (13 ігор, 2 голи), яка здобула путівку в УПЛ, але у підсумку знялася зі змагання.

 

Після підписання контракту з новачком команди поспілкувалася клубна прес-служба:

 

— Дмитро, традиційне питання для новачка, як відбувся твій перехід?
— Насправді, було все доволі звичайно. Зателефонував головний тренер команди Дмитро Михайленко і запропонував продовжити кар’єру в СК Дніпро-1 — я на це погодився. Команда тут дуже хороша, перед нею ставляться високі завдання, тому цей етап в моїй кар’єрі дуже цікавий.

 

— Ти вже сказав, що розмовляв із головним тренером команди. Чого від тебе чекає Дмитро Станіславович на полі?
— Центральний захисник повинен розпочинати атаку, і тут від гравця цього амплуа багато що залежатиме. Завдання тут інші, ніж у попередній моїй команді, але це дуже цікаво. Головний тренер позначує завдання, що він бажає бачити від мене, і думаю, о проблем із цим не буде.

 

— Новачки, які приходять до команди, одразу ж говорять про атмосферу в колективі, яка передається з минулого сезону. Якою ти її відчув?
— Так, насправді тут дуже добра атмосфера в клубі, абсолютно не важко влитися у колектив, все дається досить легко. Команда дуже дружня і хороша, тому ніяких проблем немає.

 

— Які завдання ти ставиш перед собою в новому сезоні?
— Я по життю — максималіст, тому і ставлю перед собою завжди максимальні завдання. І команда перед собою ставить максимальні завдання — вихід в УПЛ, так що тут все співпадає.

 

 

scdnipro1.com.ua