Захисник Дніпра Артем Федецький прокоментував першу гру чемпіонату, а також майбутній старт команди в Лізі Чемпіонів.

– Артеме, оціни першу гру своєї команди? Саме гру, результатом я думаю, всі задоволені.

– Це був перший матч, десь трішки відчували нервозність, хотілося, звичайно, почати з перемоги. Не все вдавалося, особливо це стосується першого тайму, навіть багато чого не вдавалося. Але в другому таймі дещо розбігалися і стали грати краще. Не дуже добре, але краще, ніж в першому таймі.

– Яка атмосфера панували в команді перед цією грою? Було хвилювання? Адже цей сезон Дніпро починає в якості одного з претендентів на золото, відповідно і тиск на команду більший…

– Хвилювання було, але не таке, щоб переживали там, просто перший матч, і я думаю, кожна команда хоче добре стартувати. Невелике хвилювання це нормально, в кожного має бути.

– Тобі довелося зіграти зліва. Це не було для тебе чимось новим? Адже в збірній ти також грав на цьому фланзі, і також разом з Євгеном Коноплянкою.

– Це ж для мене не перша гра на цій позиції, я і раніше там грав, і на зборах також. Мене ставили на лівий фланг через можливий від`їзд Стрініча у Вест Гем. Скажемо так, ця позиція не нова для мене, але трошки потрібно було звикати до неї. Вже більш-менш освоївся на цьому фланзі. Тренеру видніше, де я краще граю.

– Дуже символічно було святкування першого голу, коли ви тримали цю футболку з посланням для Ротаня. Команді сильно не вистачає свого капітана?

– Звичайно, він стільки років віддав цій команді. Можна сказати, що Руслан – легенда Дніпра, його душа і серце. Звичайно, нам його не вистачає, і ми всі хочемо, щоб він повернувся до нас. Ще поки є час, будемо чекати на його повернення, адже на нього розраховуємо і всі ми, і тренерський штаб, і, звичайно, вболівальники.

– Вже скоро перший матч в Лізі Чемпіонів з Копенгагеном. Добре знайомі з суперником?

– В принципі, я дивився декілька матчів з їх участю, вони в групі грали з Ювентусом здається. Команда доволі таки добротна. В нас ще перед грою буде теоретичне заняття, де Мирон Богданович вже розповість про їх слабкі і сильні сторони. Так що, я думаю, ми будемо добре готові. Одне шкода, що ми будемо грати домашній матч в Києві.

– Те, що доведеться грати не в рідному місті, не сильно вплине на настрій команди? Адже я впевнений, що достатньо багато киян прийдуть підтримати вас.

– На нашій грі, я думаю, це не суттєво відобразиться. Більше шкода вболівальників, вони давно чекали цієї миті, історичного дебюту Дніпра в Лізі Чемпіонів. Шкода, що перенесли матч. Був варіант зі Львовом, там би стадіон був забитий під зав’язку, мені здається. А 70-тисячний Олімпійський, я думаю, навіть наполовину не буде заповнений. Адже грати при напівпустих трибунах трішки не те, на відміну від повного стадіону. Хочеться вірити, що прийде багато людей, які нас підтримають.

www.faeri.ru