– Едуарде Васильовичу, нещодавно генеральний менеджер «Дніпра» Андрій Стеценко заявив, що охочих придбати «Дніпро» у Коломойського не було. У ЗМІ була інша інформація – що ви зі своїм товаришем у свій час намагалися зв’язатися з Коломойським для обговорення цього питання. Як було насправді, можете згадати, будь ласка?
– Це вже у минулому, на жаль, вже нічого не виправиш. Ситуація була наступною – ми з моїм товаришем шукали зустрічі з Коломойським, у тому числі, через його близьких людей. Була обіцянка мені зателефонувати, але зворотного зв’язку я так і не отримав. Пізніше одна людина з команди Коломойського зателефонувала мені з Америки та обіцяла організувати зустріч з Ігорем Валерійовичем в Женеві, але пізніше і ця людина пропала, а зустріч так і не відбулася.

– У вас були ще спроби зв’язатися з власником «Дніпра»?
– Так, у 2016 році на матчі, присвяченому пам’яті Євгена Кучеревського, ми спілкувалися з Андрієм Русолом та просили його передати інформацію, що бажаємо зустрітися з Коломойським, але після цього знову було мовчання. Думаю, що Коломойський нічого не хотів чути й навіть не розглядав можливість продажу «Дніпра».

– Як думаєте, інформація про ваш інтерес дійшла до адресата?
– Думаю, що так. Андрій Вікторович Стеценко мав бути в курсі, тому що інформація про це потрапила в ЗМІ та в громадськість. В’ячеслав Євгенович Фрідман точно був у курсі.

– Прямого діалогу ні з Коломойським, ні зі Стеценком у вас так і не відбулося?
– Ні. Хочу ще уточнити момент для вболівальників – придбати клуб та стати президентом бажав не я, а мій товариш. Я лише допомагав йому вийти на Коломойського, бо мене знають у Дніпрі, а він вже давно поїхав з України. Багато людей досі думає, що я хотів придбати клуб та пишуть мені, що шкодують про те, що я не взяв «Дніпро» під своє крило.

– Ваш товариш був готовий взяти клуб лише «чистим» або був готовий і погасити наявну заборгованість?
– Ми хотіли вияснити, які борги перед гравцями, персоналом та тренерами, провести аудит та ухвалити зважене рішення, що робити. Це все залежало від суми заборгованості, але розглядали всі варіанти.

– Можете назвати ім’я товариша, не кожна пересічна людина може взяти на себе такий клуб, як «Дніпро»?
– Він – впливова та заможна людина, хоча і не мільярдер. Дуже порядний та любить футбол, в молодості був вболівальником «Дніпра», але вже давно не проживає у цьому місті. Все, що можу про нього сказати.

– Що взагалі думаєте про зникнення «Дніпра»?
– Дуже шкода, що клуб із такою історією зник. Це була гордість та візитна картка міста.


sport.ua