12 липня 1999 року стартував 9-й чемпіонат України.

«Дніпро» грав в Полтаві з «Ворсклою».

Наша команда вийшла на поле в такому складі: Микола Медін (капітан), Олександр Поклонський, Сергій Задорожний, Сергій Матюхін, Богдан Шершун, Олександр Гузун, Анатолій Маткевич, Андрій Зубченко, Денис Онищенко, Максим Калиниченко, Олексій Телятников. П’ятеро з них – новачки команди.

В запасі залишились: Максим Старцев, Ігор Хоменко, Геннадій Приходько, Денис Філімонов, Віталій Бєліков, Сергій Валяєв, Олександр Савенчук. Ще два гравці «Дніпра», Сергій Шевцов та Георгій Стратулат, спостерігали за грою з трибуни полтавського стадіону.

Вболівальники «Дніпра», що поїхали до Полтави, серед яких були Володимир Хорошилов та Іван Куліченко, звісно, сподівалися на краще. Хоч і розуміли, що від майже незіграного «Дніпра» важко очікувати відлагодженої гри.

Реальність виявилася наджорсткою. «Ворскла» переважала нашу команду в усіх компонентах гри. Вже до 30-ї хвилини у ворота «Дніпра» влетіло два м’ячі, а остаточний рахунок був розгромним – 0:4! Голи забили Андрій Головко, Сергій Леженцев, Володимир Мазяр та Сергій Онопко.

Намагаючись посилити гру команди, Леонід Колтун випустив на поле Олександра Савенчука, Ігора Хоменка та Дениса Філімонова. Втім, за всю гру «Дніпру» вдалося створити лише два-три гострих моменти біля воріт «Ворскли».

Докладніше події матчу представлені у відеоогляді та звітах.

Наступний тур вже через чотири дні. «Дніпро» приймає на «Метеорі» запорізький «Металург». Чи вдасться нашій команді реабілітуватися перед вболівальниками за ганебну поразку?

.

Сторінка матчу «Ворскла» – «Дніпро» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/12-1999-1-40.html

Відеоогляд матчу «Ворскла» – «Дніпро» – https://www.youtube.com/watch?v=QQoVfU8PD04

Сторінка «Дніпро в сезоні 1999/2000» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/19992000_13.html

Розділ «Історія Дніпра за роками» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/blog-page.html

.

rosl_79,  спеціально для FCDNIPRO.COM

.