Після двох провальних матчів на старті чемпіонату 19 липня 1999 року, за день до матчу з «Шахтарем» пішов у відставку головний тренер «Дніпра» Леонід Колтун.

Леонід Якович пропрацював у Дніпропетровську трохи менше трьох місяців. Команда під його керівництвом провела 12 матчів: в трьох перемогла, три зіграла внічию і шість – програла, забивши 12 м’ячів і пропустивши 18. Цікаво, що і очолив він «Дніпро» за день до матчу з «Шахтарем», і залишив команду також за день до гри з гірниками.

Колтун неодноразово заявляв про своє бажання відродити колишню славу команди. Він постійно підкреслював, що прийшов до «Дніпра» надовго, труднощі його не лякають, а якщо «дніпропетровський човен» почне тонути – залишить його останнім. І раптом таке рішення… Разом з ним пішов Ігор Бабинчук, який зовсім нещодавно приєднався до команди.

За неповні 5 років «Дніпро» залишив вже сьомий головний тренер!

…До матчу з «Шахтарем» команду готували Микола Федоренко та Євген Яровенко. Журналісти намагался вгадати, хто стане наступником Колтуна. Євген Кучеревський? Павло Яковенко? Ігор Надєїн?

Засновники клубу вирішили інакше. Виконуючим обов’язки головного тренера до кінця першого кола було призначено помічника Колтуна 43-річного Миколу Федоренка – в минулому прекрасного гравця, чемпіона СРСР-1983, срібного і бронзового призера, володаря Кубку СРСР у складі «Дніпра» та «Шахтаря». В 1991 році він допомагав Євгену Кучеревському в «Дніпрі», потім очолював «Зірку» (Кіровоград), «Сіріус» (Жовті Води), «Водник» (Херсон), «Агровест» (Новоалександрівка). В 1995-96 роках допомагав Бернду Штанге у «Дніпрі», з січня 1998 року знову в нашій команді: очолював «Дніпро-2», був помічником Володимира Кобзарєва і Леоніда Колтуна.

Але спочатку був матч третього туру в Донецьку.

.

Сторінка «Відставка Леоніда Колтуна» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/blog-page_929.html

Сторінка «Дніпро в сезоні 1999/2000» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/19992000_13.html

Розділ «Історія Дніпра за роками» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/blog-page.html

.

rosl_79,  спеціально для FCDNIPRO.COM

.