24 липня 1999 року «Дніпро» проводив матч 4 туру на «Метеорі» з івано-франківським «Прикарпаттям».

Наступного дня після попереднього матчу з «Шахтарем» акціонери «Дніпра» затвердили Миколу Федоренка в якості виконуючого обов’язки головного тренера команди до кінця першого кола.

«Дніпро» вийшов на поле в такому складі:  Микола Медін (капітан), Олександр Поклонський, Геннадій Приходько, Сергій Задорожний, Богдан Шершун, Ігор Хоменко, Андрій Зубченко, Олександр Савенчук, Сергій Валяєв, Максим Калиниченко, Сергій Шевцов. 

На заміну в другому таймі виходили Анатолій Маткевич, Денис Філімонов та Юрій Слабишев.

В запасі залишились: Максим Старцев, Георгій Стратулат, Олексій Телятников, Віталій Бєліков.

Гра вийшла сумбурною і малоцікавою. На 12-й хвилині м’яч опинився у воротах «Дніпра» – після передачі Андрія Спєвака гол забив Орест Атаманчук.

Наша команда з усіх сил намагалася відігратися, і на 36-й хвилині їй вдалося нарешті провести осмислену комбінацію. Олександр Савенчук здійснив швидкісний рейд по лівому флангу, віддав діагональну передачу праворуч на Максима Калиниченка, Максим в один дотик скинув м’яч головою на Сергію Шевцова, і той, випередивши захисника, чітко пробив головою в дальній кут воріт. 1:1! Перший гол «Дніпра» в сезоні.

В другому таймі здебільшого йшла рівна боротьба. «Дніпро» володів територіальною перевагою, але моментів майже не створив.

Коли добігали останні хвилини матчу, на допомогу господарям прийшов київський арбітр Сергій Дзюба. Після зіткнення Андрія Зубченка і Ярослава Ватаманюка він призначив пенальті у ворота «Прикарпаття».

Хто битиме? Микола Федоренко наполягав, щоб удар виконали Сергій Задорожний або Геннадій Приходько. Але ж обидва вони – новачки… На правах досвідченого гравця до м’яча підійшов Денис Філімонов. Удар майже по центру воріт – і голкіпер івано-франківців Юрій Чумак (до речі, вихованець дніпровського тренера Геннадія Григоровича Шура), парирує м’яч.

Матч закінчився з рахунком 1:1 і кілька тисяч вболівальників залишали «Метеор» вкрай розчарованими.

Напрочуд колоритно описав гру «Дніпра» вболівальник Олег:

«Команды нет и это обидно. Шершун сегодня целый день в газоне люк искал, Калиниченко голевой пас отдал, а потом всё судье «новорожденное» обручальное кольцо показывал, размахивая перед ним руками. Задорожный так вообще гопака навприсядку две трети матча танцевал, никак точку опоры не мог найти. Один Зубченко более или менее бегал. В первом тайме на левом фланге, второй на правом, который в первой половине встречи вообще онемел. Федоренко, наверное, больше сил потратил, выбегая к кромке поля, чем вся команда вместе взятая.»

«Дніпро» залишається на останньому місці в турнірній таблиці. Наступний тур через вісім днів. «Дніпро» гратиме в Маріуполі з місцевим «Металургом».

.

Сторінка матчу «Дніпро» – «Прикарпаття» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/24-1999-4-11.html

Сторінка «Дніпро в сезоні 1999/2000» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/19992000_13.html

Розділ «Історія Дніпра за роками» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/blog-page.html

.

rosl_79,  спеціально для FCDNIPRO.COM

.