Про бажання змiнити клуб спершу оголосив сам спортсмен, а пiзнiше повiдомив про своє рiшення й керiвникiв Днiпра.

 

Тi готовi вiдпустити Коноплянку, але лише за однiєї умови: вiн має перейти в iноземний клуб. За повiдомленнями європейської преси, Євгеном Коноплянкою всерйоз цiкавляться дортмундська Боруссiя, леверкузенський Баєр, iталiйськi Наполi й Мiлан.

 

— Це буде величезна втрата, — каже кореспондентовi “Експресу” Микола Медiн, колишнiй воротар Днiпра. — Євген Коноплянка — справжнiй лiдер Днiпра. Вiн дуже креативний, швидкий, а головне — вибуховий. Хлопець може в будь-який момент вистрелити i “зробити гру”. На жаль, я не бачу жодного гравця, який нинi може замiнити Коноплянку…

 

— Чи погоджуєтеся з тим, що у Днiпрi цей футболiст перестав прогресувати?

— Так, треба визнати, що Коноплянка зупинився у розвитку i топчеться на мiсцi. Причини рiзнi: вiд травми i до результатiв команди. Днiпро не вийшов у Лiгу чемпiонiв, тому Коноплянка, мабуть, втратив стимул працювати. Тож заради своєї кар’єри вiн хоче змiнити команду.

 

— Нiмецький трансферний портал оцiнює нашого футболiста у десять мiльйонiв євро. Чи готовi європейцi викласти такi грошi?

— Так, готовi. За цього футболiста дадуть бiльше, нiж десять мiльйонiв євро. Але українськi клуби. По-перше, вони менше ризикуватимуть, бо Євгеновi не треба буде адаптовуватися до своєї країни. А по-друге, Шахтар i Металiст нинi шукають українських футболiстiв. Тож паспорт Коноплянки автоматично збiльшує його цiну в Українi.

 

— Але ж Днiпро принципово не хоче продавати Євгена Коноплянку суперникам з чемпiонату України?

— У цьому немає нiчого дивного. А навiщо нам продавати Коноплянку своїм суперникам? Ми не хочемо пiдсилювати опонентiв! А якщо дбати про кар’єру Коноплянки, то його слiд вiддавати за кордон.

 

 

expres.ua